41-ГОДИШЕН НАСИЛНИК ОСТАВА В АРЕСТА

0
197

Състав на Добричкия районен съд уважи искането на Районната прокуратура и наложи на 41-годишния А.А. мярка за неотклонение „задържане под стража“. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за това, че отправил закана за убийство към жената, с която живее на семейни начала, и й причинил лека телесна повреда след нанесен побой, като деянията са извършени при условията на упражнявано домашно насилие спрямо нея.

Както НДТ вече писа, посегателството над пострадалата се случило вечерта на 24 юли 2022 г.,след възникнал пореден скандал между потърпевшата жена и мъжа, с когото от две години тя съжителствала. 41-годишният обвиняем обиждал своята половинка, крещял й и отправил към нея закана за убийство. А междувременно й нанасял удари по тялото и лицето, причинявайки й лека телесна повреда, установена след медицински преглед на 25 юли 2022 година.

Сигнал за случилото се бил подаден в същия ден в Районна прокуратура – Добрич. Незабавно били предприети действия по образуване на досъдебно производство, а насилникът бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ случая прокурор. Това не бил първи случай, в който жертвата била малтретирана от мъжа си, но от страх да не й навреди повече тя не подавала сигнали до компетентните институции.

Определението на Добричкия районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града. НДТ