Добричкият районен съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 59-годишен мъж, обвиняем за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително.

Той беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор, след като домът му беше претърсен в хода на специализирана операция по противодействие на разпространението на наркотични вещества. В жилището на 59-годишния А.М. са намерени и иззети амфетамин и марихуана. Освен това е намерена и иззета голяма сума пари в евро – 30 180 евро.

Специализираната полицейска акция се проведе в цялата страна и бе във връзка с разпореждане на Главния прокурор на Република България Иван Гешев. Действията са подготвяни съвместно със структурите на МВР в продължение на повече от месец. Целта на операцията бе масирано противодействие на престъпленията, свързани с разпространение и употреба на наркотични вещества, които сериозно застрашават българските граждани.

В резултат от действията на прокуратурата и полицията на територията на област Добрич, започнали на 7 декември 2022 година, има образувани 3 досъдебни производства и 5 бързи производства.

Действията по доказване и документиране на извършеното от 59-годишния обвиняем престъпление продължават под надзора на Районната прокуратура в Добрич. Събират се факти и обстоятелства по отношение на начина, по който е извършвал деянието.

Определението на Районен съд – Добрич подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града. НДТ