Районен съд Добрич определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 42-годишния Илтер Асанов – Шалтера, причинил средна телесна повреда на съпругата си, с която бил във фактическа раздяла, при условията на домашно насилие и опасен рецидив, и освен това се заканил да я убие. Деянието е извършено в следобедните часове на 12 октомври, на обществено място.

Жената се намирала в игрална зала в град Добрич, когато при нея дошъл обвиняемият. Той не желаел да бъдат разделени и опитал да убеди съпругата си да се върне при него. Пострадалата отказала. Последвала закана за убийство от страна на Шалтера. Минути по-късно той извадил макетен нож, нападнал жена си и я намушкал в ръката, след това успял да й нанесе порезни рани в областта на лицето и шията. Потърпевшата успяла да се изплъзне на нападателя си. Била отведена в болнично заведение, където се установила средна телесна повреда, направени й били 9 шева на лицето и 3 на врата. Няма опасност за живота й.

Малко след извършеното от него, обвиняемият сам тръгнал към полицейско управление, за да се предаде. Задържан е и са му повдигнати обвинения за две престъпления. Илтер Асанов е добре известен на органите на реда и е осъждан многократно, включително за закана за убийство, средна телесна повреда по хулигански подбуди и палеж на автомобил.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич.

Определението на Районен съд – Добрич за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо него подлежи на въззивна проверка от Окръжния съд в града. НДТ