В ралито участват 318 автомобилисти от 13 отбора, 8 сборни тима и 6 самостоятелни състезатели

От тях Епицентър.бг следи движението на 8 отбора, на които спортните журналисти дават шансове за победа. Останалите участват на олимпийския принцип.

Как ще бъдат подредени, ще зависи от публиката, която на всеки завой по трасето ще аплодира своите любимци.

Измерваме скоростта, с която се движат автомобилите, с помощта на водещи автомобилни агенции, и ще ви информираме на всеки час за разположението на състезателите по трасето.

Ралито стартира 7.00 чса, а към 15.15 часа междинните резултати показват следното разположение по трасето:

Генералските стрели – 30,3 км/ч 

Червените асове – 27,2 км/ч 

Вечните сараи – 11,7 км/ч 

Воеводите на шосето -7,8 км/ч 

Бензиновия аптекар – 3,2 км/ч 

Новите демократи – 6,1 км/ч 

Азбукарите – 1,9 км/ч 

Възрожденците – 1,0 км/ч 

Какво ще се случи с отборите зад волана, каква скорост ще развият автомобилите им, какви препятствия ще преодолеят по пътищата на страната – следете през целия ден в Епицентър.бг и на Фейсбук страницата ни.  

 Българската купа в Националното автомобилно евросъстезание “Новите 17” ще бъде най-оспорваното досега, заредено с неизвестни завои и много неочаквани препятствия.

Ето и представяне на основните отбори за Купата на Националното еврорали „Новите 17″:

Генералските стрели – са неизменни победители досега в 4-те издания на рали “Европа”. Те не познават загуба, умело взимат всички тежки завои по пътищата на страната, летят се неподозирана скорост по магистралите и накрая се поздравяват с генералска победа.

Червените асове – са изненадата по пътищата на Родината, заредени с много енергия и с хъс за победа, която чакат от години. Имат умела водачка, която знае как да пришпорва отбора, за да стигне до финалния успех.

Вечните сараи – без тях нито едно състезание не може да финишира. Те са опасен конкурент, с който всички се съобразяват. Те защитават родната земя от предатели, които се пръкнаха из между редиците им.

Воеводите на шосето –  не си поплюват, щом стане дума за защита на родната земя и са готови да гонят до дупка всички чужди нашественици, особено ако напират от южната ни граница.

Бензиновия аптекар – се появява за първи път на европистата, много е агресивен, не признава правила, отборът му е съставен предимно от роднини, на всеки завой хвърля на публиката или евтини хапове, или туби с евтин бензин.

Новите демократи – са много наперени, но не могат да се похвалят с някакви реални постижения досега. Влизат в яростни словесни битки, скарани са с всички останали отбори и предварителните, но все пак имат шансове за успех.

Азбукарите – са наследници на водач, който направлява отбора от резервната скамейка. Имат и хитра партньорка, която винаги е готова да премери сили на пистата.

Възрожденците –  са съчетали неуморния български дух с невероятна енергия и за първи път се впускат на европистата. Ако вложат майстроски умения зад волана, могат да се класират до големите на финала.

Отборите вече стартираха, финалът е в 20.00 часа тази вечер.

Кой ще победи в оспорваното българско еврорали “Новите 17”, следете през целия ден в Епицентър.бг и на Фейсбук страницата ни.

http://epicenter.bg/