Днес в България стартира масова надпревара за гласовете на всички български граждани с избирателни права. Техният вот трябва да даде пореден мандат на кметове и общинари, да определи коя партия ще дърпа юздите по места. И тъй като става дума именно за местна власт тази надпревара по традиция е значително по-зрелищна, емоционална и оспорвана в сравнение със състезанието за Европарламента например.

Ето защо БЛИЦ ще излъчва в реално време резултатите на 8 участника в ралито в 8 ключови градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Благоевград, Велико Търново.  Постоянно ще публикуваме данни за гонката и в други населени места и на национално ниво.  Ето и основните 8 участника в днешното рали  “България Grand Prix 2019”

Мерцедесът на Борисов

Шкодата на Нинова

Автобусът на Карадайъ

Кадилакът на Каракачанов

Ситроенът на Симеонов

Сузукито на Сидеров

Маздата на Марешки

Тротинетката на Костов

Вече постъпват първи данни от различни места за представянето на различните екипажи. Във Варна към 9 часа Мерцедесът на Борисов води уверено с над 50%, а Шкодата на Нинова е на трета позиция след изненадващо силен старт на участник извън голямата осмица. В Бургас преднината на Мерцедеса на Борисов е с повече от двойна преднина от Шкодата на Нинова – 58:24.  https://blitz.bg

За съжаление, преминаването на ралито през скоростната отсечка Добрич, отново е извън камерите на спортната проява.