Макар и с много условности, мъжкият футболен отбор на Добруджа започна подготовка за пролетния дял на първенството във Втора лига на България. В дебютното занимание за годината на стадион „Дружба“ се явиха 17 състезатели. Тренировката бе водена от главния мениджър и старши треньор в клуба Светослав Петров и помощниците му. От есенния състав отсъстваха преминалите в редиците на Септември (София) халф Християн Казаков и вратарят Иван Василев. От групата отпадат също Радослав Михалков, който смята да продължи кариерата си в Марек (Дупница), и централният нападател Ерай Карадайъ. Последният е изтъкнал лични причини за напускането и най-вероятно повече няма да се занимава професионално с футбол. Светослав Петров е уважил решението на играча, като му е благодарил за усърдието в работата при престоя в Добрич.

Селекционерът изказа адмирации за професионално отношение на наличните футболисти, които по думите му са се показали като мъжки момчета, на които им пука за бъдещето на тима и клуба. Единственият състезател, който може да се причисли към новите, е Божидар Чуканов, пише “Добрич онлайн”. Нападателят е юноша на ЦСКА-София, като се присъедини към „жълто-зелените“ още в края на миналата година. Той не е играл няколко месеца, тъй като се е възстановявал от контузия. Неприятно впечатление направи, че на първата тренировка на отбора за 2021 г. не се яви нито един представител на УС на ФК Добруджа, с председател Валентин Василев. Именно заради неразбирателствата с клубното ръководство Светослав Петров все още не е сигурен дали няма да освободи заеманата длъжност. Комуникацията с президента върви трудно, да не казвам, че въобще я няма, а ние с момчетата искаме яснота за бъдещето. Поне до следващия понеделник-вторник всички оставаме и ще продължим подготовка. До тогава трябва да има развитие дали ще се проведе Общо събрание и новото ръководство да поеме гаранции за финансирането на клуба. До тук имаме подкрепа от Община Добрич и кмета Йордан Йорданов, които спазват дадените обещания. Общината налива немалко пари, но за професионалния футбол на ниво „Б“ група годишно са необходими 650-700 хил. лева. В това число влиза Детско-юношеската школа, като остатъкът до тази сума трябва да се набави по други канали от хората в ръководството.

След като предварителните ангажименти не се спазят, в последните месеци от годината бюжжетът е на нула, а работещите в клуба и футболистите остават без пари за Коледа. Този омагьосан кръг се получава през последните 10-12 години и в крайна сметка не води до никъде, не скри разочарованието си треньорът. Въпреки неизвестните, от спортно-техническия щаб са уговорили серия от контроли през зимната пауза. Първата проверка е на 16 януари с юношите до 19 години на „Черно море“ /Варна/, а на 23-ти следва спаринг с представителната формация на „моряците“. За 26 и 30 са предвидени мачове с други два отбора от елита – „Ботев“ /Враца/ и „Локомотив“ /Пловдив/. Последната контрола преди пролетните битки вероятно ще е с „Нефтохимик“ /Бургас/. Терените за провеждане на мачовете ще се уточняват в движение и ще бъдат съобразени с метеорологичните условия. https://www.sportal.bg

loading...