Професионалният фолклорен ансамбъл “Добруджа” подготвя нова програма в очакване на живи срещи с публиката през 2021-а, съобщи на БТА главният художествен ръководител Стоян Господинов. Жадуваме за концерти, на певците, танцьорите, инструменталистите най-много им липсва публиката, каза фолклористът.
По думите му през отминалата година ансамбълът е имал с около 60 на сто по-малко изяви, но пък е успял да събере на една сцена големите певици Калинка Вълчева и Галина Дурмушлийска и да покаже фолклорното богатство на България заедно с ансамблите на Разград и Търговище.
Ансамбълът подготвя нова Добруджанска сюита, която ще бъде част от репертоара на формацията с над 70 танцови постановки от всички етнографски области на България, добави Стоян Господинов. Нови песни и оркестрови изпълнения ще бъдат прибавени и към афиша от над 250 фолклорни изпълнения.
В многолетната си история ансамбъл “Добруджа” има над 6500 концерта в България, Русия, Китай, Великобритания, Франция, Австрия, Германия, Швейцария и пазителите на народните традиции се надяват отново да стъпят и на големите сцени, съобщи кореспондентът  на БТА Юлия Христова.