Макар че все още сме в началото на есенния сезон, зимата упорито се опитва да ни напомни за себе си. В хладните и дори вече студени дни и нощи започваме да се подсещаме, че можем да се сгреем с някоя вкусна и ароматна билкова отвара.

Заредени с най-различни билки у дома, както и с поне два буркана пчелен мед, спокойно можем да заявим, че сме готови за лютата зима. Разбира се, богатството на билки по нашите географски ширини ни дава възможност не само да се топлим с помощта на чайовете, но и да се лекуваме от различни заболявания.

Смокините са изключително полезни и вкусни плодове, но малко хора знаят, че листата на дървото също имат своите ползи за организма. Отвара от смокинови листа се препоръчва на астматици и на хора, страдащи от диабет.

Листата на смокинята са препоръчвани и на хора, които имат проблеми с белите дробове, както и на страдащите от стомашни язви.

Освен това отварата от листата на смокиновото дърво ще свали кръвната захар, ще намали нивото на лошия холестерол, посочва се в изследвания. Листата могат да се използват и външно – за лечение на циреи и кокоши трън.

Ето и рецепта за магическия чай от смокинови листа, която може да се използва и при болни от диабет, и при хора с бронхит, както и астматици:

За отварата ще ви трябват литър вода и не повече от три добре измити предварително смокинови листа. Сложете листата в студената вода и включете котлона – сместа трябва да ври четвърт час, след което отдръпвате от котлона. Прецедете отварата и оставете да поизстине. Така приготвената напитка се изпива на два или три приема за целия ден.

Особено популярен лек за стомашната язва е дъвченето на листата, а според някои източници – листата са и естествен антиоксидант, помагат също за загубата на килограми. Що се отнася до лечението на циреи, листата се прилагат външно, като компрес.

Полезните съставки в смокиновите листа имат полза и при запушване на кръвоносните съдове – заболяване, което е популярно под името болест на Бюргер. Страдащите от високо кръвно налягане също могат да се доверят на чай от тези листа. https://gotvach.bg/

Чаят от смокинови листа подобрява потентността

Сигурно устата ви се пълни със слюнка само като си помислите, че можете да си откъснете от някое дърво една истинска добре узряла смокиня. Защото, макар да са типичен ориенталски плод, смокините се отглеждат и по нашите георгафски ширини, особено в южните части на България и по морето.

А чували ли сте как наричат смокинята – плодът на сладострастието, защото те са считани за най-мощния афродизиак. Това, което обаче сигурно не знаете за тях, е че не се консумира само плодът им, но и листата, които имат благотворно действие върху мъжката потентност.

Ако нямате желание да ги консумирате сурови (в суров вид листата от смокините са много по-богати на антиоксиданти, отколкото ако са претърпели каквато и да е термична обработка), можете да си приготвите чай от смокинови листа.

Да, сигурно вече сме успели да приковем вашето внимание, но тази статия би била особено полезна за мъжете, които мечтаят да се представят идеално в леглото. Както и за техните половинки, които пък желаят да се насладят на незабравим секс.

Доказано е, че ако си приготвите чай от смокинови листа (или пък изчакате дамската ви половинка да ви приготви), то наистина можете да се “докажете” в леглото.

Необходимо е само да сварите около 30 смокинови листа (може и и изсушени) в 1 л вода и след като намалите котлона да ги оставите да се задушават около 30 мин. После прецеждате чая и пиете от него по 1 ч.ч. поне веднъж дневно.

Тази отвара се явява истински коктейл от витамини и минерали, които освен че ще ви набавят енергия да изпълнявате ежедневните си дейности, ще ви помогнат и за подобряване на потентността ви.

Това съвсем автоматично означава, че преди да посегнете към синтетични лекарства като Виагра, например, е по- здравословно да пробвате как би ви повлияла консумацията на чай от смокинови листа.

Към вече изкоментираната полза от чай от смокинови листа ще добавим, че той е препоръчителен и за хора, страдащи от гастрит, язва, диабет, бронхит, астма и др.

Също така нищо не ви пречи преди да си приготвите отварата от смокиновите листа да си запазите няколко от тях, защото пък те се използват директно като компреси при косопад, псориазис и други кожни проблеми.

https://simptomi.bg/

  1. НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО
  2. СЛЕДВАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ “НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА”
  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
10.  Новините на Добрич
  1. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  2. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  3. ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО
  4. РИБОЛОВ
  5. ГЮВЕЧ
  6. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  7. България – Китай 中国保加利
  8. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
  9. В PINTEREST
  10. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  11. КОНФЛИКТИ: жени – пари – власт
  12. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА

ЩЕ ВИ ИНТЕРЕСНО КАКВО СТАВА В МОМЕНТА ПО СВЕТА – СТАТИСТИКА