• Такова “лекарство” често може да се намери сред основните фаворити на българските градинари.

Ябълките са не само истински склад на пектин и растителни влакна, но и отлично средство за борба и предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци. Този плод е един от най-разпространените и достъпни разредители на кръвта.

Растителните фибри имат положителен ефект върху увеличаването на здравата микрофлора, което от своя страна помага на кръвта да остане течна, като потиска усвояването на излишните мазнини и глюкоза от храната. Плодовете също са богати на токоферол, който разрежда кръвната плазма и намалява холестерола по стените на кръвоносните съдове.

Лекарите предписват антикоагуланти за намаляване на натоварването на сърцето и подобряване на притока на кръв, но те не трябва да се приемат постоянно. Лекарствата имат пагубен ефект върху лигавиците на стомаха и червата. Следователно ябълките са достъпен изход за хората, които се грижат за здравето си. Въпреки това, с повишена киселинност, трябва да обърнете внимание на сладките сортове, за да не влошите състоянието си.

Портокалите и мандарините, горските плодове също разреждат добре кръвта. Особено полезни са цариградско грозде, червено и касис, ягоди, боровинки, боровинки и други горски плодове.

Препоръчително е да ядете плодове и плодове пресни или печени. Прясно изцеден сок от тях също е полезен за нормализиране на състоянието на кръвта.

Ако кръвта е гъста, тогава трябва да внимавате при включването на банани и праскови в менюто. Те допринасят за още по-голямо удебеляване на плазмата.

Наречена напитка, която разрежда кръвта и предотвратява образуването на кръвни съсиреци

  • Това „горещо лекарство“ е и мощен естествен афродизиак.

Какаото не само идеално затопля през дългите зимни вечери, но и ефективно се бори с холестеролните плаки, кръвните съсиреци, а също така подобрява мозъчната функция. За това разказа диетологът Елена Соломатина.

Тази напитка е истински склад на антиоксиданти и магнезий, което я прави невероятно полезна за сърцето и кръвоносните съдове, както и за костите. Специалистът отбеляза, че какаото отлично разрежда кръвта и затова е една от най-добрите превантивни мерки срещу инсулт и инфаркт.

По принцип какаото се прави от какао на прах . Тоест, след като се отдели маслото, остава какаовият кекс. Но все пак, въпреки факта, че на практика няма масло, там остават антиоксиданти, остават полифеноли. Същият ресвератрол, почти същият като в червеното вино и гроздето. Той активира хормоните на младостта “, сподели диетологът.

Какаото подобрява притока на кръв, помага при високо кръвно налягане. За разлика от кафето, тази напитка не „заема“ енергия, а наистина ви поддържа в добра форма. Няма пристрастяване към него – няма пристрастяване към кофеина.

Работата на мозъка се подобрява, интелигентността, кислородът с хранителни вещества се втурва по-бързо към невроните “, отбеляза Соломатина.

С толкова забележими предимства какаото практически няма странични ефекти, което го прави изключително ценна напитка за профилактика на много заболявания.

  1. Световен и международен ден на динята
  2. Хапвайте ябълки за по-високо либидо
  3. Плодов хороскоп! Виж какво казва за теб любимият ти плод!
  4. Галски хороскоп
  5. Д-р Емилова: Бобът пази от диабет, а чесънът от рак