• Това са сред най-интересните данни от статистиката на сключените граждански бракове с украински граждани у нас от началото на войната през февруари

Руснаци се женят за украинки в България. Това показа проверка в ритуалните зали в страната, направена от „Телеграф“. Още по-интересно е, че бежанки вдигат БГ сватби с нашенци, китайци и индийци. 

Това са сред най-интересните данни от статистиката на сключените граждански бракове с украински граждани у нас от началото на войната през февруари.

Международно

За трите месеца – май, юни и юли, в София са сключени 14 брака с украинци. Шест от тях са двойки от Украйна, които пребивават у нас, някои като бежанци, други като живеещи за постоянно у нас. Интересни са браковете на украинка с китаец и на украинка с индиец. И двете двойки живеят в България. Руснак и украинка също са сключили брак в последния месец. Всички останали са смесени бракове между българи и украинки.

Морска

Варненци пощуряха по украинките, като повечето от новосъздаденитв връзки завършват в ритуалната зала с размяната на венчални пръстени. Това показва тенденцията след бежанската вълна от войната в Украйна, когато морския град се напълни с емигранти. Голяма част от тях са млади и красиви жени, които търсят сигурност и подслон, а нашенски ценители на женската красота умеят да завъртят главите им. Така тази година се стигна и до бум на браковете с украинки.

Тенденция

Социологическите данни показват, че и в минали години броят на браковете с украински гражданки във Варна е бил един от най-големите, но сега тези цифри са постигнати за полугодието. Много характерни за тази година във Варна са браковете между българин и украинка, потвърждават и от общинската фирма „Обреди“. Някои са пищни и богати, други – скромни и бързи. Младоженците също са на различна възраст, но в почти всички случаи булките са млади и хубави.

Търсене

В интернет пространството е пълно с предложения на украинки, които предпочитат да се задомят за богати и осигурени мъже. Те обаче не горят от желание за встъпване в брак. Затова по-практичните варненци искат от тях сами да могат да се грижат за домакинството. Запознавайки се с такава жена, варнененцът веднага се сдобива с любовница, готвачка, чистачка и даже жена, която може да започне да печели вместо него и да го храни. Често във форумите се споделя, че украинките са лесна плячка. Според бракоразводен адвокат две трети от браковете между украинки с нашенец се разпадат до 5 години.

На юг

От началото на войната до момента десет украински граждани са минали под венчило в Бургас. За този период сключените бракове, в които поне едната страна е гражданин на Украйна, са общо седем, съобщиха от “Обредни ритуали”. От тях има два смесени брака между българин и украинка и три между украинци, които са узаконили връзката си, след като са пристигнали у нас, бягайки от войната.

Любопитен факт е, че има и две венчавки между граждани на Украйна и на Руската федерция. В един от случаите руснак е сключил граждански брак с украинка, а в другия обратно – рускиня се е омъжила за украинец.

10 се събраха под тепетата

Има значителен ръст на българо-украинските сватби в Пловдив от началото на войната в Украйна, пише “Марица”. Все повече украинки си казват заветното “да” с пловдивски ергени. От 24 февруари до този момент 10 двойки са се врекли във вярност в Дома на младоженеца. Има и запитвания за следващите месеци за венчавка на българи с украинки.

Имало е и една отложена церемония поради факта, че гостите на булката не могли да пристигнат от Украйна в Пловдив заради военните действия и падащите бомби. Единственото нещо, което трябва да се представи, е документ за семейното положение на булката от страната, от която идва, заяви директорът на ОП “Радостни обреди” Чудомира Пинджева. Освен украинки има и четири филипинки, които са се врекли във вярност на пловдивчани през тази година. Две полякини също са решили, че мъжът на живота им ще е от Пловдив.

Две украински бебета проплакаха в Благоевград

Десетки украинки живеят в Благоевград с децата си. Те са в областния център вече 5 месеца. Повечето са настанени в новите социални жилища в града, където имат всички удобства. Те са част от живота в града – някои работят, други засега само се радват на гостоприемството на благоевградчани. Две бебета на украинки проплакаха в благоевградската болница. Към момента обаче няма сключени бракове на наши жители с украински гражданки, твърдят от община Благоевград.

https://blitz.bg