ЦСКА спечели турнира “Трифон Иванов” (СНИМКИ)

0
184

© Купа

Отборът на ЦСКА спечели седмото издание на турнира за деца в памет на Трифон Иванов, съобщи “Велико Търново спорт”.

Младите армейци завършиха победно турнира, без да допуснат нито един гол във вратата си. В надпреварата, която тази година е за млади футболисти, набор 2012 г., се включиха шест отбора от водещи школи в страната.

До финала за купата достигнаха ЦСКА и Берое.

Столичани в групата си разбиха Лудогорец с 4:0 и Локомотив (Горна Оряховица) с 3:0, а старозагорци се наложиха с 2:1 над Левски и 4:1 над Етър.

Във финалния мач “червените“ вкараха по един гол през двете полувремена и триумфираха с отличието.

В мача за третото място Лудогорец победи Левски с 2:1. Младите етърци, водени от треньора Иван Петков, в групата си освен на Берое, отстъпиха с 2:1 на Левски, но в мача за петото място разгромиха Локомотив (Горна Оряховица) с 9:1.

Носител на специалния приз “Трифон Иванов“ стана Васил Вълков от ЦСКА, който получи наградата си от дъщерята на Трифон – Марина Иванова.

“Гордейте се с екипите на вашите отбори, гордейте се с това, че сте българи и не забравяйте това!“, обърна се към младите футболисти Марина Иванова.

Купата на победителите бе връчена от зам.-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев, а наградите връчваха още председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, секретарят Игор Бакьов и шефът на Областния съвет на БФС – Габрово и председател на Клуба на ветераните на “Етър“ Георги Трендафилов.

Организатори на турнира са Зоналният съвет на БФС, в партньорство с Община Велико Търново и ОП “Спортни имоти и прояви“.

Първото издание преди 7 години бе спечелено от Лудогорец, следващите четири – от Левски (София), а последните две – от ЦСКА.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Source