Центърът за подкрепа на Европейския социален фонд плюс стартира платформа за подобряване на сътрудничеството и споделянето на опит

0
63



Центърът за подкрепа на Европейския социален фонд плюс (ЕСФ+) стартира платформа за партньорско съпоставяне, чиято основна цел е да подобри сътрудничеството, обучението и споделянето на опит в общността на Фонда. Това се посочва в информация на официалния сайт на Програма „Развитие на човешките ресурси“ (ПРЧР) 2021-2027. Платформата предоставя възможности за обучителни или експертни посещения в партньорска организация от Европейския съюз (ЕС).

За подкрепа в платформата могат да кандидатстват местни, регионални и национални органи, управляващи или администриращи ЕСФ+ или други фондове за споделено управление, социални партньори, заинтересовани страни и съответните служби на Европейската комисия, уточнява се още в информацията. Възможностите за включване в платформата са две – кандидатстване за обучително или експертно посещение, или регистрация като индивидуален експерт или организация, която предоставя партньорска подкрепа. Крайният срок за кандидатстване е 15 май 2024 г. 

Платформата позволява на кандидатите да заявят интерес за партньорска подкрепа чрез попълване на формуляр, в който се уточняват нуждите от обучение или областта на експертиза, свързани с прилагането на ЕСФ+. Създадена е отделна база данни за опитни експерти, които имат желание да предоставят експертни съвети. С втората функция на платформата се управляват базата данни с цел ефективно комбиниране на търсещите и предоставящи обучения и експертиза организации, посочват още от сайта на ПРЧР.

Повече информация е достъпна тук

Повече от 75 000 деца и младежи са подпомогнати от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” в България. Чрез програмата се разви приемната грижа, предоставиха се много услуги за всички групи на населението, каза преди дни Ташка Габровска от  Главна дирекция “Европейски фондове, международни програми и проекти” в Министерството на труда и социалната политика.  Тя бе сред участниците в Регионалната конференция във Варна, която БТА организира по проекта “Европа на Балканите: Общо бъдеще“.

/ЛРМ/



Източник БТА