Цанко Цанков прави реклама на “24 часа” със статия за себе си

0
64


“Днешният брой на вестник “24 часа” – препоръчвам го”, написа във фейсбук за съботното издание плувният маратонец Цанко Цанков, който преди броени дни преплува протока Кук между двата новозеландски острова.

Причина за това бе статия за него, в която той разказва перипетиите около преодоляването на това състезание, част от изключително трудната и престижна надпревара Ocean 7.

Едно от най-интересните му, но и опасни преживявания било, когато видял едва на 5 метра под себе си бяла акула, но взел решение да не казва на организаторите, за да не прекратят надпреварата. Цанко само се приближил до лодката, защото знаел, че там има апаратура, която може да засече океанския хищник и да го прогони с помощта на ултразвук.

Това е третото състезание от веригата, което Цанко преодолява. Преди това Акулата от Бургас преплува протока Гибралтар и стана  първият българин, прекосил разстоянието между Европа и Африка. През август 2023 г. световният шампион в ледени води стана и първият  българин, успешно преплувал почти  37 километра от остров Санта Каталина до Лос Анджелис, единствения нощен маратон в света. Предстои му да плува в Хавай.





Източник 24часа