Хосе Мария Бакеро: Знаех, че ще е предизвикателство, но не и че в Славия ще е толкова трудно

0
150

© Facebook: Slavia Sofia

Знаех, че ще бъде предизвикателство, но не и че ще е толкова трудно и ще имаме такива резултати в началото. Разбирам, че феновете не са очаровани, но и са ядосани. Това е нормално. Ще продължим да работим и вярваме, че нещата ще се променят. Това коментира треньорът на Славия Хосе Мария Бакеро преди мача на отбора си срещу Ботев (Пловдив).

Ботев приема Славия в двубой от 8-ия кръг в efbet Лига. Двубоят на стадион “Христо Ботев“ е на 1 септември (петък) от 21:30 часа.

“Радвам се, че играем в петък, защото когато играем в понеделник, играчите гледат класирането и не се съсредоточават в предстоящия мач – коментира още специалистът. – В последните три мача, които изиграхме, първият удар към вратата ни беше гол и смятам, че това влияе много лошо ментално на играчите. Продължавам да вярвам в отбора, работим добре, физически сме добре, но трябва да трансформираме тази негативна част в позитивна. Говорих с играчите и срещу Ботев ще покажем, че можем да се борим. Когато загубиш, е лесно да говориш испански, английски, каталунски, баски. Този въпрос не е уважителен към мен, защото е лесно да го зададете, когато сме загубили няколко поредни мача. Играчите знаят идеално какво аз искам за всяка позиция. Говорим си индивидуално, както и с целия отбор още от първия ден и до днес. Винаги ще бъде така, докато аз съм тук”.

Бакеро каза още, че не е имал разговор с президента на Славия Венцеслав Стефанов за бъдещето си заради лошите резултати на отбора.

“През тази седмица не съм говорил с Венцеслав Стефанов – заяви треньорът на Славия. – Говорих с него, когато пристигнах, както и по-миналата седмица. Той също е разочарован, но няма значение какво си говорим, а какво показваме на терена. Знам защо дойдох в Славия, това е голямо предизвикателство. Най-старият клуб в България, който играе предимно с български играчи, които са доста млади. Това е реалността. Приемам това, а отборът има по-високо ниво от това, което показваме на терена. Характерът ми е на победител, но когато губиш, си даваш сметка, че това е много трудно и това е нещо, което ние трябва да счупим”.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Source