МОСКВА, 21 февруари. /ТАСС/. Снаряд от територията на Украйна попадна в мястото на служба на граничарите в Ростовска област. Това съобщиха за ТАСС в Центъра за връзки с обществеността на ФСБ на Русия.

„На 21 февруари в 09:50 ч. неидентифициран снаряд, изстрелян от територията на Украйна, напълно унищожи мястото на дежурство на граничните патрули на отдела за гранична охрана на ФСБ на Русия в Ростовска област, разположен на разстояние около На 150 метра от руско-украинската граница“, подчертаха от ОГО.

От ФСБ съобщиха, че няма жертви, сапьори работят на място.

Мястото на служба на граничарите в Ростовска област, разрушено в резултат на обстрела, се намира в близост до село Щербаково, Неклиновски район, съобщиха за ТАСС в пресслужбата на регионалния граничен отдел на ФСБ на Русия.

„Най-близкото населено място до разрушения пункт на обслужване е село Щербаково, район Неклиновски“, каза представител на ведомството.

Според източник на ТАСС в правоохранителните органи на Ростовска област, на 7-10 километра от мястото, където е паднал снарядът, се води интензивна битка.

По-рано беше съобщено, че Следственият комитет на Русия е образувал наказателно дело за обстрела на територията на Ростовска област от Украйна. От ведомството отбелязаха, че разследването е установило нови факти за попадане на снаряди в територията на Ростовска област в резултат на непрестанен обстрел от Украйна. На 19 февруари около 5 часа сутринта неустановени лица на територията на Украйна, използвайки реактивна система за залпове, обстрелват граничния район на Тарасовски район на Ростовска област. В резултат на това бяха изстреляни най-малко две ракети, които не стигнаха до границите на населените места.