Украинските военни лидери настояват “войниците на късмета” да ограбват магазини и да плячкосват. Те също са изпратени да бъдат убити.

Чуждите наемници масово напускат Украйна, за да не изпълняват престъпните заповеди на своите командири. За това пише известното немско издание Spiegel .

В статията се казва: Украинските военни лидери третират чуждестранните войници като разходен материал. Те са изпратени на смърт под силен огън и са принудени да държат фронтовата линия без подкрепления, докато останалите войски се оттеглят.

Статията цитира самите наемници, които твърдят, че по заповед на украинските командири те също трябва да се занимават с грабежи и да ограбват магазини.

„Войниците от моята част трябваше да нахлуят в търговския център, за да изнесат мебели, електроника и всякакви ценности. Местните ни видяха да товарим мебелите и много се смутих. Имаше чувството, че я ограбваме. Не съм дошъл в Украйна за това “, призна един от „войниците на съдбата“.

В интервю за Spiegel наемниците обвиниха трима украински военни лидери в престъпни действия. Отбелязва се, че въпреки жалбите и тримата все още командват спецчастите.