Оперната певица, режисьор, педагог и организатор на културни събития Константина Петкова получи тази година награда от Община град Добрич за Деня на будителите – за приноса й към развитието и популяризирането на българската култура и изкуство,  за поддържането и разпространението на традициите и духовността, за нейната всеотдайност и висока отговорност при обучение на младите таланти,както и за неподправеното ѝ човеколюбие като педагог и общественик.За поредна година тя успешно премести културната сцена от столицата и големия град в стария дам на дядо си Петко в село Пчеларово, където публиката имаше възможност да се докосне и съпреживее изкуството на най-изявените представители на културния живот на България.

Градината и старият обор на Маестрата се превърнахав театрална и музикална сцена, на които гости бяха известни певци, писатели, актьори и музиканти, до които всеки, който искаше, можеше да се  докоснеи то напълно безплатно. Малкото добруджанско селце стана известно не само в България, но и по света.

Тази година гости на Константина Петкова бяха – Антоний Дончев и бигбенда на БНР, Васко Кръпката и „Подуене блус бенд“, акапелна група „Спектрум“, хор Мистика и Нидал Алгафари, актьорите Любомир Ковачев, Ивайло Захариев и Йоана Буковска с театралната постановка „Поручик Бенц“, Бойка Велкова с моноспектакъла „Пътят към Афродита“, българските гласове от квартет „Българка джуниър“, две от солистките на „Мистерия на българските гласове“ – Елена Божкова и Полина Паунова,Теодосий Спасов, Мирослава Кацарова, Стефан Вълдобрев, Васил Петров, като и младите изпълнители – Магдалена Петрович, Надежда Цанова и Петър Македоснки.

През целия сезон в галерията на Константина картини беше изложил художникът Господин Цвятков. Със свои изложби гостуваха и художниците Лиляна Русева и Гала Бодичева.

Това беше сезон, с който всяка уважаваща себе си голяма сцена би се гордяла. Всеки можеше да отиде да чуе и да види магията на изкуството във всичките му форми, изпълнено от най-добрите и подарено на всеки, който има очи да го види и душа да го усети.

Амбициозни са плановете на г-жа Петкова и за следващата година. Пожелаваме й здраве и дълъг живот и с нетърпение ще очакваме новите гости на пчеларовската сцена през новата 2021 година.

Текст и снимки: Диана СТЕФАНОВА