Три поредни победи за „Ънстопабъл“ на турнир за Елитната група за момчета до 14 години

0
186

Три поредни победи за момчетата на баскетболен клуб „Ънстопабъл“ на квалификационен турнир за Елитната група за момчета до 14 години.Само още една победа е нужна на отбора от Добрич, за да се класира.

В провелите се  квалификации участваха осем отбора, като само двата най-добри ще спечелят квоти за Елитната група. Момчетата от Добрич , водени от треньорите Адриана Георгиева и Константин Тодоров, записаха три победи на турнира в Силистра, над „Дунав“ (Русе) със 72:62, над „Шумен“ с 62:40 и над „Светкавица“ (Търговище) с 59:55.

Заемайки  първото място  добричлии  си  осигуриха домакинско предимство в решителния мач за класиране срещу втория от другата квалификация – „Тунджа“ (Ямбол). Мачът ще се играе в петък, от 14.00 часа, в зала „Добротица“ в Добрич. Входът  е свободен.

В Елитната група на зона Изток за момчета до 14 години ще участват „Доростол“ (Силистра) „Черно море“ (Варна), „Берое“ (Стара Загора) r „Вълци“ (Разград), както и два отбора от квалификациите – победителят от мача „Ънстопабъл“ – „Тунджа“ в Добрич и победителят от мача „Делфин“ – „Светкавица“ в Бургас.

В края на седмицата и юношите на „Ънстопабъл“ до 16 години с треньор Кирил Киров ще се борят за  влизане в Елитна група. На 7 и 8 септември на турнир в Търговище,  момчетата от Добрич ще се изправят срещу „Дунав“ (Русе), „Спартак“ (Плевен) и „Берое“ в спор за една от двете квоти в Елита.