МЛАДИТЕ БАСКЕТБОЛИСТИ НА UNSTOPPABLE – СРЕД ЕЛИТА В КРАСИВИЯ СПОРТ

0
304

В директен мач за влизане в Елитната група за момчета до 14 години, младите баскетболисти на „Ънстопабъл“ победиха „Тунджа“ (Ямбол) с 52:51. Срещата се игра в зала „Добротица“ в Добрич.

В битката за две квоти участваха 8 отбора, като „Ънстопабъл“ постигна четири поредни  победи от четири мача.  След като се класираха първи на турнира в Силистра с победи над „Дунав“ (Русе) със 72:62, над „Шумен“ с 62:40 и над „Светкавица“ (Търговище) с 59:55, момчетата от Добрич си осигуриха домакинско предимство срещу втория от другата група – „Тунджа“ (Ямбол). Срещата беше особено важна за възпитаниците на треньорите Адриана Георгиева и Константин Тодоров, тъй като от нейния изход зависеше участието на младите ни баскетболисти в елитната шестица.

След два часа свръх оспорвана надпревара, буквално точка за точка /първа част 13-13; втора част 12-11;трета част 12-9;четвърта част 15-18/, добричкият отбор победи с 1 заветна точка – и с резултат 52:51 сбъдна голямата мечта на баскетболисти и треньори, а именно – участие в Елитната група.

Браво, момчета! Гордеем се с вас и ви желаем победоносно участие във „висшата лига“ на красивия спорт!

В зона Изток на Елитната група за момчета до 14 години ще участват още „Черно море“ (Варна), „Берое“ (Стара Загора), „Вълци“ (Разград), „Доростол“ (Силистра) и „Делфин“ Бургас.

В първия кръг „Ънстопабъл“ ще играе срещу „Доростол“ (Силистра) на 15 октомври /неделя/, от 13.00 часа, зала „Добротица“ в Добрич.