ТЕЖКА КАТАСТРОФА СЪС ЗАГИНАЛ

0
335

 

Мъж на 60 години е загинал при тежка катастрофа между три автомобила край Радомир. Инцидентът е станал снощи около 19:00 ч., съобщава пред БТА регионалният говорител на Областната дирекция (ОД) на МВР в Перник Венцислав Алексов. 

Лек автомобил БМВ, управляван от 46-годишен радомирец, се е движел в средата на пътното платно. На около километър след града в посока Кюстендил, возилото е ударило първо странично движеща се “Тойота”, управлявана от 61-годишен земенчанин, а след това почти челно и автомобил с марка “Рено”, зад волана, на който е бил 60-годишен кюстендилец. При удара единият автомобил се преобръща на пътното платно, а другият изхвърча от него. На място е загинал водачът на автомобил с марка “Рено”.

Предполагаемият шофьор, причинил катастрофата, е дал положителна проба за алкохол. Дрегерът е отчел 1,04 промила в издишания въздух. Мъж, който се е возил с него, също е дал положителна проба за алкохол – 1,14 промила.

По случая е образувано досъдебно производство и се провеждат процесуално-следствени действия.

При друг инцидент в Радомирско от вчера петгодишно дете пострада след верижната катастрофа, станала при надлеза в с. Прибой. Детето е било пътник в единия от автомобилите. Вследствие на инцидента то е с фрактура на дясна китка и дясна подбедрица.  https://trud.bg/