Талантливата добричлийка Димитрина Германова в две нови постановки на Държавна опера Варна – мюзикълите „Бодигард“ и „Калас и Онасис“

0
265

В съботната и неделната вечер на изминалия уикенд 19-годишната добричлийка Димитрина Германова взе участие в две нови заглавия на Държавна опера Варна.
На 22 юли от 21 ч. в Летния театър на морската ни столица се състоя премиерата (първа за България) на култовия мюзикъл „Бодигард“ с режисьор Борис Панкин.
Нашата Диди Германова се превъплъти в ролята на Елизабет, като си партнира на сцената с такива имена като Орлин Горанов, Нора Караиванова и Манал Ел Фейтури – британска актриса и певица. Многобройната публика, изпълнила на 100 процента местата в Летен театър – Варна, имаше възможността да се наслади на 14 хита на Уитни Хюстън, на истинско музикално-танцово и светлинно шоу с отлични изпълнители – певци, танцьори и музиканти.
Другият спектакъл на Държавна опера Варна, в който взе участие Димитрина Германова, бе операта-мюзикъл „Калас и Онасис“ на гръцкия композитор Христос Папагеоргиу. На 21-ви юли бе световната премиера на това заглавие, а снощи от 21 ч. на открита сцена, непосредствено до морето пред Двореца в Балчик, мюзикълът се игра за втори път.
Спектакълът е базиран на драматичния живот на Мария Калас и Аристотел Онасис и на тяхната изпепеляваща любов.
Димитрина Германова се изяви на сцената в една от гловните роли – тази на Джаки Кенеди, която също има важно място в живота на гръцкия корабен магнат Онасис.
Под палката на маестро Страцимир Павлов музикантите и певците сътвориха истниска магия и разкриха въздействащата сила на музиката на Христос Папагеоргиу.
С присъствието си в тезе две нови постановки на Държавна опера Варна, младата добричка изпълнителка Димитрина Германова вече има зад гърба си участия в седем мюзикъла.
Припомняме, че преди десетина дни Димитрина Германова бе щаствлива да научи, че  става носител на Голямата награда на Фондация „Димитър Бербатов“ за 2022 г. в категория „Изкуства“, IX-XII клас, която предстои да ѝ бъде връчена на специална церемония. Това голяма признание идва съвсем заслужено след могобройните постижения на Диди Германова – награди от конкурси, участия в дублажи на филми, място на професионалната сцена в спектаклите на Държавна опера Варна, дългогодишно членство в Клуб „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“.