С мълчалив протест родители, учители и ученици от трите средни училища в Добрич изразиха несъгласие с предложението за нулев прием

0
106

С мълчалив протест родители, учители и ученици от добричките средни училища „Димитър Талев“, „Петко Р. Славейков“ и „Любен Каравелов“ изразиха несъгласието си с предложението на началника на Регионалното управление по образованието (РУО) Светлана Василева за нулев прием след седми клас в трите образователни института през следващата учебна година. Те се събраха в ранните часове пред паметника на Светите братя Кирил и Методий в центъра на Добрич, след което отидоха на работа.

Протестиращите бяха подготвили плакати с надписи “Долу ръцете от децата ни!”, “Това предложение е срам за Добрич”, “Децата на Добрич имат право на избор”.

Директорът на училище “Димитър Талев” Весела Панчева каза през вчерашния ден за БТА, че децата, които няма да могат да продължат образованието си в избраното училище, ще заминат в по-голям град, а заедно с тях и семействата им. През вчерашния ден с директори и представители на училищата се срещна и Областният управител на Добрич Йорданка КостадиноваПредстои предложението да бъде внесено за разглеждане от Областният съвет за развитие, а председателят на Общински съвет – Добрич Красимир Николов организира среща с всички директори на учебни заведения на 7 февруари.

БТА