РОДЕНАТА В ДОБРИЧ, ЗАПОЧНАЛА БОКСОВАТА СИ КАРИЕРА В СПОРТОНОТО УЧИЛИЩЕ И БОКСОВАТА ШКОЛА В ДОБРИЧ, СТОЙКА КРЪСТЕВА СПЕЧЕЛИ ТОКУ-ЩО ЗЛАТЕН ОЛИМПИЙСКИ МЕДАЛ. ВРЕМЕ Е И ДОБРИЧ ДА ОТДАДЕ ЗАСЛУЖЕНОТО НА СВОЕТО МОМИЧЕ!!!

 

Стойка Кръстева е олимпийска шампионка! Българската боксьорка в категория до 51 кг категорично надигра туркинята Бусе Наз Чакъроглу на финала в Токио и спечели златния медал!

Кръстева спечели всеки един от рундовете срещу своята съперничка, като четирима от реферите дадоха 30:27 за нашето момиче, докато само един даде 29:28 отново в нейна полза.

Първи рунд
Битката започна с десен прав от българката, който бе веднага контриран от нейната съперничка. Чакъроглу вкара добро кроше, на което Петрова отвърна с удари в тялото и десен прав. Отлично ляво кроше също попадна в главата на туркинята, но тя успя от своя страна да вкара мощен десен прав.

Рундът бе напълно равностоен, като туркинята залага на контраигра, докато Кръстева се впуска в повече атаки. В края тя успя да пласира хубава серия.
Реферите отсъдиха изцяло в полза на Кръстева първия рунд. 

Втори рунд
Нашето момиче започна с добър ляв прав, докато нейната съперничка бе принудена да се втурне в атака, след като загуби първата част. Тя дори си позволи забранени удари с вътрешната част на ръкавиците. Българката изпозлва предимството от първия рунд и действа по-спокойно, пласирайки добри прав. Чакъроглу отвърна с добра комбинация, на която нашето момиче отвърна подобаващо с прав и кроше.

Стойка контрира отлично ляво кроше на туркинята, а рундът отново бе равностоен. В последните секунди имаше сериозна размяна на удари, след като Чакъроглу е принудена да рискува.

Вторият рунд е отново е в полза на нашето момиче. Четири от съдиите отсъдиха в полза на Кръстева!

Трети рунд
Туркинята можеше да победи единствено с нокаут. Българската боксьорка обаче отново доминираше, пласира достатъчно удари още в първата минута, за да откаже от всякаква надежда своята съперничка.  https://blitz.bg

Награждаването ВИЖТЕ ТУК

 

https://youtu.be/WiGDhBtWHwk

https://youtu.be/WiGDhBtWHwk?t=76