ДОБРУДЖА ЗАГУБИ ОТ СЕПТЕМВРИ (СИМИТЛИ) В ПОСЛЕДНИЯ СИ МАЧ ЗА ГОДИНАТА

В последния си мач за 2020 година футболистите на Добруджа загубиха от Септември (Симитли) с 2:0. Срещата бе от 17-ия кръг на Втора професионална лига и се проведе на стадион „Дружба”. Тимът от Югозапада стигна до успеха с две късни попадения. В 82-ата минута Илия Карапетров се възползва от грешка в защитата на „жълто-зелените” и прати топката в мрежата. Здравко Карадачки подпечата победата с второ попадение в самия край на срещата.

С победата си Септември вече има актив от 21 точки и диша далеч по-спокойно на комфортната осма позиция в подреждането. Добруджа пък остава с 16 точки на 11-о място.

След двубоя стана известно, че главният мениджър на Добруджа и старши треньор на мъжкия състав Светослав Петров е решил да напусне клуба. Той бил категоричен, че повече няма да води отбора при това ръководство. Като причина за решението си посочил множество неизпълнени ангажименти от страна на Управителния съвет на клуба.

* ВТОРА ПРОФЕСИОНАЛНА ГРУПА

РЕЗУЛТАТИ – ХVII КРЪГ

Нефтохимик 1962 (Бургас) – Спортист (Своге)        2:4

Кариана (Ерден) – Хебър 1918 (Пазарджик)   1:1

Локомотив (Г. Оряховица) – Септември (София)     0:2

Миньор (Перник) – Созопол (Созопол)  0:2

Добруджа 1919 (Добрич) – Септември (Симитли)   0:2

Литекс (Ловеч) – Янтра 2019 (Габрово) 1:0

Локомотив (София) – Лудогорец II (Разград)  вчера

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ

  1. Пирин (Бл) 15     10     2       3       33:16 32
  2. Кариана 15     9       4       2       29:14 31
  3. Локо (Сф) 14     9       2       3       27:14 29
  4. Лудогорец II 13     8       2       3       27:16 26
  5. Спортист (Св) 15     8       2       5       23:20 26
  6. Хебър (Паз) 15     7       5       3       29:16 26
  7. Септември (Сф) 15     7       3       5       21:22 24
  8. Септември (Сим) 15     7       0       8       19:21 21
  9. Литекс (Ловеч) 15     5       5       5       19:18 20
  10. Созопол 15 5       5       5       19:20 20
  11. Добруджа 15 4       4       7       14:20 16
  12. Струмска слава 15 4       4       7       18:25 16
  13. Миньор (Пк) 15 4 2       9       14:24 14
  14. Локо (ГО) 15 2       5       8       12:24 11
  15. Янтра (Гб) 15 2       3       10     11:28 9
  16. Нефтохимик 14 1       4       9       8:25  7

 

ДЖОШУА НОКАУТИРА ПУЛЕВ В ДЕВЕТИЯ РУНД

Кубрат Пулев загуби втория си шанс да стане световен шампион в тежка категория, след като беше нокаутиран от Антъни Джошуа в деветия рунд на дългоочакваната им битка. Британецът четири пъти прати в нокдаун нашия боец и накрая реферът Дион Дуарте трябваше да се намеси, за да прекрати срещата, защото Кобрата нямаше да се откаже сам и щеше да продължи независимо от понесените поражения.

За съжаление, Джошуа наложи преимущество по време на двубоя, но и Пулев имаше своите избухвания и можеше да предложи трудна задача на съдиите (Фил Едуардс, Йордан Езикиев, Матео Контела), които отсъждаха битката.

За втори път Пулев не успява да спечели световните титли, но пък за втори път стига до битка за тях, с което се превръща абсолютно в най-великия български представител в “кралската” дивизия. Джошуа пък постигна желания успех и вече може да гледа към евентуален дуел с Тайсън Фюри за обединяването на всичките четири титли.

Кубрат Пулев е минал през COVID-19. Това стана ясно от думите на брат му Тервел в ефира на Нова телевизия. „Това е факт, не е оправдание. Дойде в болницата, където съм доброволец, и си направи изследванията. Видя се, че има остатъци от COVID”, заяви Тервел Пулев. Преди това Кубрат не тренирал три седмици.

ЦЕЦО СОКОЛОВ С 19 ТОЧКИ, ДИНАМО С НОВА ПОБЕДА В РУСИЯ

Волейболният ни национал Цветан Соколов и неговият Динамо (Москва) записаха нова победа в руската Суперлига, след като допуснаха първа загуба за сезона в предния си мач. Соколов и компания биха категорично като гости слабака Динамо-ЛО (Сосновий бор) с 3:0 (25:14, 25:23, 25:17) в среща от редовния 13-и кръг на първенството.

Така Динамо е на 3-о място във временното класиране с 8 победи, 1 загуба и 24 точки, но с цели 5 отложени срещи заради пандемията от коронавирус. Следващият мач за московчани е отложеното дерби от 5-ия кръг срещу шампиона Локомотив (Новосибирск), воден от бившия селекционер на България Пламен Константинов. Двубоят е на 22 декември.

Следващата седмица Динамо пък ще бъде домакин на един от турнирите, които събират 1/8-финалите и 1/4-финалите за Купата на CEV. На 1/8-финалите Цецо Соколов и съотборниците му ще играят срещу сръбския Войводина Семе (Нови Сад). Другата среща от 1/8-финалите ще бъде между румънския Аркада (Галац) и нидерландския Амисофт Ликургус (Грьонинген). Победителите от двата мача ще играят на 1/4-финал един срещу друг на следващия ден. Двубоите са в сряда и четвъртък (16 и 17 декември).

Цветан Соколов изигра нов чудесен мач за Динамо и отново бе над всички с 19 точки (2 блока, 1 ас и 70% ефективност в атака) за победата. Ярослав Подлесних добави още 11 точки (1 блок, 3 аса, 50% ефективност в атака и 53% позитивно посрещане).

И ГОЛЯМ ГАФ НА БУСАТО НЕ СПРЯ ЦСКА-СОФИЯ КЪМ ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА

ЦСКА-София постигна пета поредна победа в първенството след домакински успех с 2:1 над Ботев (Враца) в мач от 16-ия кръг на efbet Лига. „Червените” поведоха след автогол на Венцислав Керчев в 17-ата минута, а в 58-ата Али Соу удвои. Гостите върнаха едно попадение в 63-ата минута чрез Даниел Генов, който вкара след сериозна грешка на Густаво Бусато, но за повече нямаха сили и допуснаха пето поредно шампионатно поражение.

Домакините можеха да спечелят и далеч по-убедително, но пропуснаха много положения, а и стражът на врачани Красимир Костов на няколко пъти демонстрира отличен рефлекс. Ботев опита да стигне до изравнителен гол, но домакинската отбрана се справи с набезите на врачани и удържа преднината, а със спечелените три точки се утвърди на третото място в класирането.

СПОРТНА ПАНОРАМА, РЕАЛ ПОКАЗА НА АТЛЕТИКО КОЙ ГОСПОДСТВА В МАДРИД

Испанският шампион Реал (Мадрид) се върна с гръмка победа към борбата за титлата след домакински успех с 2:0 над лидера Атлетико (Мадрид) в дерби от 13-ия кръг. Каземиро (15) и автогол на Ян Облак (63) нанесоха първа загуба на Атлетико в Ла Лига. Нещо повече – тимът на Диего Симеоне до този двубой имаше само два инкасирани гола. Победата доближи Реал на три точки от “рохибланкос”, които остават с мач по-малко.

Треньорът на “белите” Зинедин Зидан избра офанзивна тройка, оформена от Лукас Васкес, Карим Бензема и Винисиус Жуниор. В средата на терена се появиха опитните бойци Лука Модрич, Каземиро и Тони Кроос. Наставникът на гостите Диего Симеоне заложи на 4-4-2 с Луис Суарес и Жоао Феликс в атака. Ектор Ерера замени Саул в средата на терена, а по двата фланга се разчиташе на Маркос Йоренте и Яник Ферейра Караско.

Срещата на “Алфредо ди Стефано” започна с натиск на “белите”. В шестата минута Модрич шутира без подготовка от 22 метра и топката се плъзна на около метър от гредата в аут. В деветата защитата на Атлетико сбърка при висока преса на своя съперник и Бензема получи топката на границата на наказателното поле. Френският нападател стреля мощно към близкия ъгъл, Ян Облак успя леко да докосне топката с една ръка и кълбото се отби от гредата. В 15-ата натискът на “лос меренгес” даде резултат при статично положение. Кроос центрира от корнер, а Каземиро беше абсолютно непокрит и отбеляза с глава от десет метра – 1:0. Към средата на полувремето “дюшекчиите” се активизираха, но пак оставаха далеч от вратата на Тибо Куртоа. Реал успяваше добре да води мача, макар да не създаваше нови ситуации за гол.

На почивката Симеоне пусна в игра бързаците Анхел Корея и Тома Льомар, както и Ренан Лоди. В 56-ата минута Льомар направи огромен пропуск. Топката беше центрирана отдясно, Рафаел Варан се размина,а Льомар би встрани от два метра, като топката беше по земя и той не направи голямо усилие, да я засече. В 63-ата Реал стигна до второ попадение. Топката беше изчистена след корнер, Дани Карвахал овладя на гърди и шутира силно от 25 метра. Кълбото се отклони от гредата, след което срещна и гърба на плонжиралия Облак и премина голлинията за 2:0. Вторият гол обезсърчи още поведе момчетата на Чоло. В 80-ата Лоди центрира, а Саул стреля с глава. Куртоа беше на мястото си и парира. В добавеното време Облак направи спасяване срещу Лукас Васкес. С успеха Реал се придвижи на трета позиция в таблицата.

АНЧЕЛОТИ СПРЯ ЧЕЛСИ

Карло Анчелоти и неговият Евертън прекъснаха страхотната серия на Челси от 14 поредни мача без загуба във всички турнири, след като победиха с 1:0 лондончани на “Гудисън Парк”. Тимът на Франк Лампард не се представи на обичайното си ниво в офанзивен план и стана жертва на добрата игра на контраатака на домакините и чудесната им организация в защита. Така “сините” пропуснаха шанса да излязат на върха във временното класиране. Това бе първа загуба за тима на Лампард от втория кръг, когато лондончани отстъпиха с 0:2 на шампиона Ливърпул.

“Карамелите” стартираха солидно и взеха аванс в 22-ата минута след една от малкото грешки на Менди, откакто бившият страж на Рен спечели титулярното място в Челси. Пикфорд изпрати дълго подаване напред, за което Калвърт-Люин успя да се пребори и да спечели топката, но след това бе съборен от излезлия напред Менди, който не прецени ситуацията – дузпа за Евертън. Гилфи Сигурдсон стреля много хладнокръвно от бялата точка за 1:0. Само четири минути след това удар на Рийс Джеймс срещна гредата, след като и Пикфорд успя да докосне топката. Челси наложи натиск до почивката, но не успя да създаде повече работа на английския национален страж. Лондончани се задоволяваха с центрирания, а Жиру изглеждаше малко изолиран.

В началото на второто полувреме Пикфорд излезе напред да боксира едно центриране, но сгреши и бе хванат в крачка от Хавертц, който го прехвърли. Топката обаче прехвърли и вратата. В 52-ата минута Евертън направи страхотна контраатака. Сиугурдсон изведе Ричарлисон, който надбяга Зума и стреля по диагонала. Менди не се справи блестящо, но все пак спаси. В 63-ата минута нова контра на домакините доведе първоначално до втора дузпа за Евертън, след като Чилуел избута Калвърт-Люин в наказателното поле. Джон Мос посочи бялата точка, но решението бе отменено след намесата на ВАР, след като технологията показа, че Калвърт-Люин е бил в положение на засада при подаването към него. В 81-ата минута Мейсън Маунт изпълни много добре пряк свободен удар, при който Пикфорд направи крачка в грешната посока и не успя да реагира. Топката обаче срещна гредата.

VAL D’ISERE, FRANCE – DECEMBER 13: Martin Cater of Slovenia in action during the Audi FIS Alpine Ski World Cup Men’s Downhill on December 13, 2020 in Val d Isere France. (Photo by Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images)

СЛОВЕНЕЦ СПЕЧЕЛИ СЕНЗАЦИОННО ПЪРВОТО СПУСКАНЕ ЗА СЕЗОНА

Словенецът Мартин Чатер изненадващо спечели първото спускане за сезона при мъжете от Световната купа по ски-алпийски дисциплини. 27-годишният състезател стартира с 41-и стартов номер и триумфира във френския курорт Вал д’Изер с време 2:04.67 минути. Словенецът записа първа победа в кариерата си за Световната купа.

До момента единственото влизане в топ 10 на скоростните дисциплини за Чатер бе осмо място във Венгер през 2019 година. Австриецът Отмар Щридингер финишира с изоставане от 0,22 секунди и за четвърти път в кариерата си се качи на подиума в старт за Световната купа. Трети остана швейцарецът Урс Криенбюл на 0,27 секунди след победителя. Двамата най-добри в спускането в последните години – Беат Фойц и Доминик Парис, завършиха съответно шести и десети.

В генералното класиране за Световната купа няма промяна: води Алекси Пентюро с 276 точки, пред Марко Одермат (Швейцария) с 261 точки, Филип Зубчич (Хърватия) с 208 точки и други.

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

 

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. РИБОЛОВ
  11. ГЮВЕЧ
  12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  13. България – Китай 中国保加利
  14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

Viki Odintcova

  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА