СПОРТНА ПАНОРАМА:

0
1101

ПЕТИМА ВЪЗПИТАНИЦИ НА ГАЛИН КОСТАДИНОВ ЩЕ УЧАСТВАТ В ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО

В събота и неделя в столицата ще се проведе националното първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 16-годишна възраст. СКЛА „Добрич” ще участва в шампионата с петима състезатели: Тодор Петров ще се състезава на гюле и чук, Драгомир Иванов – на диск и гюле, Кристиян Валентинов – на чук и копие, Красен Христов – на висок скок, Момчил Иванов – в бягането на 800 и 1500 метра.

Президентът на клуба Галин Костадинов потвърди информацията, че Никола Михов ще представя България на Европейското първенство по лека атлетика за младежи до 23 години, което ще се проведе в Швеция от 11 до 14 юни.

ДИМИТЪР МАРИНКОВ ОТНОВО ЩЕ ОБЛЕЧЕ ФЛАНЕЛКАТА НА ДОБРУДЖА 07

Посрещачът Димитър Маринков отново ще облече екипа на Добруджа 07. Той е част от шампионския състав на Добруджа 07 през 2016 г. и двукратен носител на Купа България (2015 и 2017 г.). Димитър Маринков  дойде в Добрич през 2014 година и след четири успешни сезона си уреди трансфер в Либертад, Бурги Волей (Сан Херонимо Норте), Аржентина, но после премина в турския Архави Беледийе (Генчлик). „Опитът, който натрупах, е много ценен, но предпочитам да играя в Добрич, където е моето семейство, заяви за радио „Добруджа” бившият капитан на отбора. На 9 септември той ще навърши 26 години.

Междувременно стана известно, че за Добруджа 07, който завърши на 4-о място през изминалия сезон във волейболната Суперлига на България, ще играе и 29-годишният Иван Петров. Посрещачът, който във волейболните среди е известен като Кабата, започна миналия сезон в Дунав (Русе), след което го доигра с Левски (София). Волейболистът направи доста добри мачове със “сините”, но е предпочел да продължи на ново място. Според Sportal.bg договор с Добруджа 07 ще подпише и бившият национал Красимир Гайдарски. 36-годишният централен блокировач за последно стана шампион на България с Нефтохимик през 2017 година, а преди това спечели всички трофеи в България с Левски-Сиконко. През последните два сезона високият 204 см Гайдарски игра за ЦСКА, но през последния сезон по-рядко се появяваше в игра. За следващо ново попълнение в Добруджа 07 се спряга разпределителят Иван Станев, който спечели Купата на България с Хебър (Пазарджик).

НОВАК ДЖОКОВИЧ ИЗНЕСЕ ЛЕКЦИЯ НА АМЕРИКАНЕЦ

Защитаващият миналогодишната си титла Новак Джокович постигна лесна победа във втория кръг на “Уимбълдън”. Световният №1 отнесе с 6:3, 6:2, 6:2 американеца Денис Кудла. 32-годишният сърбин се справи със съперника си само за 1 час и 33 минути, а в следващата фаза ще играе с поляка Хуберт Хуркаш, който надигра аржентинеца Леонардо Майер с 6:7 (4), 6:1, 7:6 (7), 6:3.

Четирикратният шампион на “Уимбълдън” започна вихрено и набързо поведе с 5:0. Последва леко отпускане при Джокович и Кудла взе 3 поредни гейма, но не успя да стори нищо повече и с 6:3 балканецът затвори първия сет. Във втората част Джокович направи два поредни пробива и поведе с 4:1, след което загуби подаването си, но това не го смути по никакъв начин и действащият шампион взе сета с 6:2. В третата част Ноле реализира ранен пробив, а в седмия гейм отново сътвори брейк, повеждайки с 5:2. Със своя начален удар Джокович сложи точка на спора и вече може да мисли за следващия си противник. Сърбинът записа 13 аса, 2 двойни грешки, 37 уинъра и 18 непредизвикани грешки в мача и за 11-а поредна година се класира за третия кръг на турнира от “Големия шлем” в Лондон.

Напред продължава и миналогодишният финалист Кевин Андерсън. Поставеният под №4 южноафриканец срещна известна съпротива от сръбския ветеран Янко Типсаревич, но не допусна изненада и го победи с 6:4, 6:7 (5), 6:1, 6:4. Следващият съперник на Андерсън е аржентинецът Гуидо Пея (№28), който оцеля след петсетова битка с италианския ветеран Андреас Сепи – 6:4, 4:6, 4:6, 7:5, 6:1.

Канадският талант Феликс-Оже Алясим (№19) също продължава напред. Той надигра френския квалификант Корентен Муте, който на старта шокира Григор Димитров. Тийнейджърът спечели с 6:3, 4:6, 6:4, 6:2 и в третия кръг излиза срещу друг французин – Юго Юмбер.

БЪРНАРД ТОМИЧ БЕ ГЛОБЕН С 45 000 ПАУНДА ЗА НЕСЕРИОЗНО ОТНОШЕНИЕ

Австралиецът Бърнард Томич бе глобен с 45 000 паунда за несериозно отношение към мача от първия кръг на “Уимбълдън” срещу французина Жо-Вилфрeд Цонга, съобщиха организаторите. Томич загуби с 2:6, 1:6, 4:6 за 58 минути игра, а представянето му бе определено от феновете като “ужасно”. “По мнение на съдията представянето на Бърнард Томич на мача от първия кръг срещу Жо-Вилфред Цонга не отговаря на професионалните стандарти и поради тази причина той е глобен с максималната сума от 45 000 паунда, които ще бъдат удържани от сумата, която му се полага от наградния фонд”, заявиха организаторите.

БРАЗИЛИЯ ОТСТРАНИ ПОЛША ОТ БИТКАТА ЗА ТИТЛАТА В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ

Националките на Бразилия записаха драматичен успех над Полша в група „Б” от финалната шестица в Китай. Волейболистките на “Селесао” отстраниха полския тим с 3:2 (22:25, 25:21, 22:25, 25:19, 15:10) в мач, игран в Нанкин. Така момичетата на Жозе Роберто Гимараеш са втори в групата с 2 точки (1 победа), полякините са на последното трето място с 1 точка и 2 поражения. Топреализатор бе Ана Беатрис Кореа с 22 точки (8 блокади!), 17 точки добави Габриела Гимараеш. За “червено-белите” Малвина Смажек отново бе на топ ниво и записа 32 точки на сметката си, но те не бяха достатъчни за победа.

Днес бразилките излизат срещу САЩ в спор за първото място в групата. Двата тима ще играят на полуфинали срещу първите два отбора от другата група.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ ОТ… ПОЛИТИКА
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国-保加利亚
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST