ОЩЕ ШЕСТИМА С КОРОНАВИРУС В ДОБРУДЖА 07

Още шестима състезатели на Добруджа 07 са с коронавирус, информира bgvolleyball.com. Това стана ясно след входирана молба от клуба в НВЛ с приложени медицински документи. Положителните резултати от PCR тестове са от вторник. Това налага отлагане на няколко мача от Суперлигата. Първият е предстоящият този уикенд (21 ноември) мач между добричлии и Марек Юнион-Ивкони. Отлага се и двубоят с Левски (София) – на 27 ноември, както и гостуването на Пирин (Разлог) на 4 декември. Датите и часовете на срещите ще бъдат допълнително уточнени.

Припомняме, че мачът Монтана – Добруджа 07 от третия кръг на Суперлигата – Първа осмица, също бе отложен. Причината бе, че след направени тестове на целия отбор на Добруджа 07 бяха получени четири положителни проби на състезатели и една положителна проба на човек от щаба.

УСТРЕМ (ДОНЧЕВО) С КАТЕГОРИЧНА ПОБЕДА НАД СПОРТИСТ (ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО)

Футболистите на Устрем (Дончево) постигнаха категорична победа у дама над  Спортист 2011 (Генерал Тошево). Двубоят бе от поредния ХIV кръг на Североизточната трета лига и се проведе съгласно препоръките без публика, информира sportal.bg. Дончевци започнаха силно мача и още в 7-ата минута Кристиян Димитров порази вратата на Веселин Добрев – 1:0. Игровото предимство на домакините беше материализирано с нов гол в 28-ата минута. Негов автор стана Николай Илиев.

В началото на втората част гостите от Генерал Тошево с по-добра игра върнаха едно попадение. В 50-ата минута Георги Бошков от близко разстояние прати топката в мрежата на Иван Иванов. Това като че ли постресна футболистите на  Устрем (Дончево), които след първоначалното отпускане стегнаха редиците и реализираха нови голове във вратата на гостите. В 60-ата минута Николай Илиев за втори път порази вратата на Веселин Добрев. Осем минути след това Кристиян Димитров също се разписа за втори път в мача – 4:1. В 70-ата минута домакините пропуснаха дузпа. Веселин Добрев подходи хладнокръвно и изби топката извън игралното поле. Въпреки това дончевци продължиха непрестанно да атакуват вратата на гостите. В 73-ата минута Станимир Андонов също се разписа, след като беше изведен очи в очи със стража на гостите. Пет минути след това Николай Петков надбяга защитата на домакините и не пропусна – 5:2. Крайното 6:2 оформи Ивайло Минчев три минути преди последния съдийски сигнал.

В следващия кръг  Устрем (Дончево) гостува на един от лидерите в групата Спартак (Варна), докато Спортист 2011 (Генерал Тошево) приема у дома Шумен 2007.

 

* СЕВЕРОИЗТОЧНА ТРЕТА ЛИГА

РЕЗУЛТАТИ – XIV КРЪГ

Тополи 2010 (Тополи) – Ботев (Нови пазар) 1:2

Черноморец (Балчик) – Септември 98 (Тервел)    2:1

Шумен 2007 (Шумен) – Интер (Добрич)       2:0

Кубрат 2016 (Кубрат) – Светкавица (Търговище)  0:8

Устрем Д (Дончево) – Спортист 2011 (Г. Тошево)  6:2

Дунав (Русе) – Лудогорец 1945 III (Разград)       отложен

Доростол (Силистра) – Спартак 1918 (Варна)       отложен

Черноломец 1919 (Попово) – почива

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ

  1. Светкавица 13     10     0      3      38:11        30
  2. Спартак (Вн) 11 8      2      1      26:5  26
  3. Черноморец 12     8      2      2      30:9  26
  4. Устрем (Дон) 13 8      1      4      31:18        25
  5. Шумен 2007 13     8      1      4      36:20        25
  6. Септември 13     7      1      5      29:17        22
  7. Черноломец 13     7      1      5      30:16        22
  8. Дунав (Рс) 12     6      2      4      19:20        20
  9. Лудогорец III 9      6      1      2      24:7  19
  10. Ботев (НП) 13 4      3      6      14:28        15
  11. Доростол 12 4      1      7      14:25        13
  12. Спортист 13 3      1      9      17:42        10
  13. Кубрат 13 2 2      9      9:37  8
  14. Тополи 13 2 1      10     11:32        7
  15. Интер 13 0      1      12     12:53        1

 

ПРОГРАМА ЗА XV КРЪГ

21 ноември 2020 г., събота, 14:00 ч.

Интер (Добрич) – Дунав (Русе)

Спортист 2011 (Г. Тошево) – Шумен 2007 (Шумен)

Септември 98 (Тервел) – Доростол (Силистра)

Светкавица (Търговище) – Черноморец (Балчик)

22 ноември 2020 г., неделя, 14:00 ч.

Спартак 1918 (Варна) – Устрем (Дончево)

Черноломец 1919 (Попово) – Кубрат 2016 (Кубрат)

Тополи 2010 (Тополи) – почива

Лудогорец III (Разград) – Ботев (Нови пазар)

В ЛЕВСКИ ОБСЪЖДАТ НЕЯВЯВАНЕ НА МАЧА С ЦСКА-СОФИЯ

Извънреден Управителен съвет на Левски ще се проведе в петък. На него босът на клуба Наско Сираков и останалите шефове ще обсъждат дали „сините“ да откажат дербито с ЦСКА-София заради кризата с COVID-19, ударила “Герена”.

Левски вече поиска отлагане на мача в събота, но правилникът на БФС не дава основание за това, защото карантината на основната група от заразени футболисти изтича в дните преди срещата. Така реално не се очаква в деня на дербито в Левски да има над 10 играчи с коронавирус. На „Герена“ обаче са наясно, че няма как Славиша Стоянович да подготви футболистите за ден-два, след като две седмици не са тренирали нормално. /Мач Телеграф/

НИКОЛАЙ КОСТОВ ОТКАЗА ДА ПОЕМЕ ПОСЛЕДНИЯ В УКРАЙНА

Българският треньор Николай Костов е отхвърлил оферта да поеме закъсалия украински елитен футболен клуб Лвов, съобщава местната преса. Ръководството на отбора се е свързало с 57-годишният добричлия, но той е отклонил направеното му предложение. Така тимът ще бъде воден до зимата от Виталий Шумский.

ФК Лвов е последен в класирането във Висшата лига на Украйна със само една победа от осем изиграни мача и с актив от едва 4 точки.

Костов има сериозен опит в местния футбол като наставник на Металург (Донецк), Карпати (Лвов), Таврия (Симферопол) и Стал (Каменское). За последно той работи в Шахтьор Караганди (Казахстан) през сезон 2018/2019.  sportal.bg

НАДАЛ ПРЕКЛОНИ ГЛАВА ПРЕД ТИЙМ СЛЕД ДВА ТАЙБРЕКА

Австриецът Доминик Тийм направи невероятен мач и се наложи над Рафаел Надал (Испания) със 7:6 (7),7:6 (4), като записа втора победа в Група Лондон 2020 на Финалния турнир на АТР. Така австриецът си гарантира участие на полуфинал.

В първата част нямаше никакви точки за пробив и логичната развръзка бе тайбрек. Той се превърна във фиеста на минипробивите, като Рафа поведе с 5:2, но Тийм изравни за 5:5. При следващата точка австриецът допусна двойна грешка и това донесе сетбол на Надал, но в крайна сметка австриецът се измъкна и излъга съперника си с 9:7.

Във втория сет Надал нанесе първи удар, пробивайки за 4:3, но Тийм веднага направи рибрейк – 4:4. В десетия гейм, сервирайки за оставане в двубоя, Надал сбърка наглед лесен удар над глава и това донесе три поредни мачбола за Тийм при 0:40. Испанецът, който никога не е печелил турнира, все пак се спаси и се добра до 5:5, а в крайна сметка и втората част трябваше да се реши с тайбрек. Преди смяната на полетата резултатът бе равен – 3:3, но след това Тийм спечели три поредни точки и се сдоби с нови три мачбола. Вторият бе реализиран и поставеният под №3 австриец надделя над втория в схемата Надал след близо 2 часа и половина игра, записвайки шеста победа над испанеца в 15-ия двубой помежду им.

РЕАЛ (МАДРИД) ЩЕ НАРУШИ ПРИНЦИПИТЕ СИ В ИМЕТО НА РАМОС

След известно време на преговори ръководството на Реал (Мадрид) все пак се е съгласило да направи изключение за Серхио Рамос в името на оставането му в клуба. Капитанът ще подпише нов договор за два сезона, а не само за един, каквото беше първоначалното изискване на “белите”. За това съобщават Deportes Cuatro и El Larguero.

В Реал е практика футболисти над 30 години да не подновяват за повече от 12 месеца. 34-годишният Рамос обаче държеше да се обвърже за още два сезона и беше заплашил да си тръгне, ако президентът Флорентино Перес не удовлетвори желанието му. Настоящият контракт на бранителя изтича в края на кампанията, а Пари Сен Жермен вече заяви интерес към него. Очаква се споразумението между двете страни да бъде обявено до края на тази година.

УРАГАНЪТ ИСПАНИЯ НАПРАВИ НА ПУХ И ПРАХ ГЕРМАНИЯ

Испания изигра един от най-силните си мачове в последно време и направи на пух и прах Германия в сблъсъка между двата тима от лига “А”, група 4 на Лигата на нациите, побеждавайки го с 6:0. Бундестимът се нуждаеше само от равенство, за да си гарантира първото място в групата, но “Ла Фурия” не даде никакъв шанс на своя съперник. По този начин “Ла Фурия” изпревари Германия в крайното класиране в групата и си осигури място във финалната четворка на турнира.

Първата дискусионна ситуация дойде още в 5-ата минута, когато бе извършено нарушение срещу Дани Олмо на границата на наказателното поле. Испанците претендираха за дузпа, но съдията отсъди фаул. Серхио Рамос изпълни наказателния удар и доста затрудни Мануел Нойер, който обаче успя да спаси. В 15-ата минута Мората реши да пробва далечен удар, но той бе доста неточен и не намери очертанията на вратата. Две минути по-късно нападателят на Ювентус обаче откри резултата. Фабиан Руис центрира от корнер и Мората се измъкна на далечната греда, стреля с глава и не остави шансове на Нойер за 1:0. В 23-ата минута Мората отбеляза втори гол, който не бе зачетен заради засада. Ситуацията обаче бе доста спорна, но поради липса на ВАР тя не бе преразгледана. В 30-ата минута Нойер бе последна преграда пред втори гол за домакините. Феран Торес излезе очи в очи с вратаря, но не успя да го преодолее. В 33-ата минута по-добрата игра на “Ла Фурия” доведе и до удвояване на резултата. Изстрел на Дани Олмо се отби от напречната греда, но след това Феран Торес бе заел добра позиция и порази вратата за 2:0. Само пет минути по-късно резултатът стана класически. При едно центриране от корнер Родри бе изпуснат и с глава вкара за 3:0.

В началото на втората част доминацията на Испания продължи. В 47-ата минута Дани Олмо се измъкна и стреля опасно по земя, но отново Нойер направи блестящо спасяване. Логично дойде и четвъртия гол за “Ла Фурия”. В 55-ата минута Гая бе изведен на скорост отляво, напредна и подаде за Феран Торес, който отблизо реализира за 4:0. В 57-ата минута имаше пореден пропуск пред Нойер. Родри стреля с глава след корнер, но не успя да се разпише. Феран Торес бе близо до хеттрик в 61-ата минута, когато негов удар профуча покрай вратата. Той все пак вкара петото попадение за своя тим в 72-ата минута. Тогава Фабиан Руис бе изведен в предни позиции и с едно докосване подаде към непокрития Торес, който хладнокръвно вкара за 5:0. В 77-ата минута Германия имаше една от малкото си добри възможности в мача. Гнабри отправи мощен шут, който се отби от напречната греда. В 89-ата минута кошмарът за гостите стана пълен, след като и Микел Оярсабал се разписа отблизо след асистенция на Хосе Гая.

Така Испания завършва на пъърво място в групата с 11 точки и отива на финалите в турнира, докато Германия остава на втора позиция с 9 точки.

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. РИБОЛОВ
  11. ГЮВЕЧ
  12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  13. България – Китай 中国保加利
  14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

Alina Lando
  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА