ИЛОН МЪСК СЕ ПОШЕГУВАЛ, ЧЕ КУПУВА МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД
 Милиардерът Илон Мъск взриви интернет пространството, пускайки съобщение в Туитър, че смята да купи Манчестър Юнайтед. Главният изпълнителен директор на компанията “Тесла” написа два последователни туита, които гласяха:
“Подкрепям лявата половина на Републиканската партия и дясната половина на Демократическата партия!”
“И също така смятам да купя Манчестър Юнайтед, заповядайте”.
Мъск трябваше да уточни в друг пост, че става дума за “дългогодишна шега”.
“Не, това е дългогодишна шега в Туитър. Няма да купувам който и да е спортен клуб”, написа основателят на Тесла.
В момента мажоритарен собственик на Манчестър Юнайтед е американският милиардер Малкълм Глейзър, който притежава 75% от акциите на клуба.
В същото време именитият бивш футболист на Манчестър Юнайтед Гари Невил смята, че цялостната трансферна стратегия в клуба е объркана след напускането на Алекс Фъргюсън през 2013 г. Манчестър Юнайтед се превърна в гробище за футболисти, заяви Невил в студиото на “Скай Спортс”. Тимът рискува този сезон да завърши във втората половина, ако не се заеме да реши големите си проблеми, смята той.
СТАДИОНЪТ В ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО Е С НОВА ВИЗИЯ
Двоен повод за радост имаха феновете на Спортист (Генерал Тошево) през миналата събота. Единият от тях е отличният старт – 5:1 срещу гостуващия Ботев (Нови пазар) в мач от първия кръг на Североизточната Трета лига.
Часове преди началото на въпросния двубой, запалянковците бяха приятно изненадани от новата визия на стадион „Спортист“. Това е резултат от завършилия първия етап от ремонта на базата. Изцяло обновени са фасадата на сградата и трибуните. През следващата година стартира вторият етап на ремонтните дейности. Те включват обновяване на помещенията в сградата на стадиона.
СЕПТЕМВРИ (ТЕРВЕЛ) ВКАРА ПЕТ ПЪТИ НА ЛОКО (РУСЕ)
Септември разгроми Локомотив (Русе) с 5:1 в Тервел. Двубоят е от първия кръг на Североизточната Трета лига. Още можеха да вкарат домакините. Те започнаха вихрено. Румен Николов пропусна да открие резултата. Димитър Михалев пък тресна гредата.
Денис Кадир даде тон за успеха в 28-ата минута. После Владислав Мирчев пропусна да удвои. Всичко приключи само за 9 минути след почивката. 120 секунди бяха достатъчни на Михалев да се разпише два пъти. Николов пък реализира в 61-ата минута за 4:0. Малко след това Живко Парашкевов вкара от дузпа почетния гол за „железничарите“. Последваха два пропуска на влезлия като резерва за тервелския тим Кристиан Пешков. Другата резерва на тима Енчо Николов също се размина с попадение. Ивелин Кузманов постави точка на спора с точен удар в 84-ата минута – 5:1.
ЧЕРНОМОРЕЦ (БАЛЧИК) ТРЪГНА С ИЗРАЗИТЕЛЕН УСПЕХ
Черноморец победи Доростол (Силистра) с 4:1 в Балчик. Двубоят е от първия кръг на Североизточната Трета лига. Домакините контролираха всичко на терена през цялото време. В 18-ата минута проведоха добра атака, спряна с нарушение срещу Джорджио Димитров.
Той изпълни дузпата и откри резултата. Почи, Габриел и Бешев пропуснаха да направят аванса по-изразителен до почивката. Това все пак стори Иван Цачев в 60-ата минута, когато се възползва от пас на съотборник. Скоро обаче Любомир Михалев върна интригата – 2:1 след асистенция на Костадин Иванов.
В 75-ата минута обаче Джорджио Димитров свали топката с глава и Даниел Георгиев отблизо направи 3:1. В последните секунди Почи беше фаулиран и влезлият като резерва Иван Томов реализира от дузпа – 4:1.
ДУНАВ II ДЕБЮТИРА С ХИКС В ДОБРИЧ
2:2 приключиха в Добрич местният Рилци и вторият отбор на Дунав (Русе). Двубоят е от първия кръг на Североизточната Трета лига. Той беше дебют за русенския тим в мъжкия футбол
Секунди още трябваше да издържат малките „дракони“ за да стартират с пълен успех. Домакините заложиха на атаки и … непростими пропуските пред гола. Така се стигна до 29-ата минута, когато след центриране, Преслав Банков с глава изведе гостите напред в резултата. В 52-ата минута съдията вдигна втори жълт и червен картон на Диян Димов и Дунав остана с намален състав. Само след 8 минути обаче селекцията на Мартин Друмев проведе контраатака, която завърши с гол на Кристиян Кирилов – 0:2. Русенският тим се групира в половината си и вече се виждаше победител.
Изпусна обаче две точки само за няколко минути. В 86-ата Дейвид Венциславов вкара първото попадение за Рилци. Гюрсел Осман пък изравни в последните секунди на даденото от съдията продължение.
УСТРЕМ /ДОНЧЕВО/ ЗАГУБИ ОТ ЧЕРНО МОРЕ II
Вторият отбор на Черно море спечели първия си мач в мъжкия футбол с 2:1 във Варна срещу Устрем (Дончево). Двубоят е от първия кръг на Североизточната Трета лига. Стана здрава битка, а съдийството изнерви и двата отбора.
Първият такъв момент беше в 15-ата минута, когато реферът отсъди дузпа срещу капитана на малките „моряци“ Марин Петков, но след като беше наобиколен от състезатели отмени първоначалното си решение. В 27-ата минута варненци направиха добра комбинация, която завърши с гол на Александър Йорданов. После той уцели и гредата. Галин Григоров пък направи двойно спасяване при атака на гостите. В 50-ата минута арбитърът отсъди дузпа и Преслав Пасев изравни резултата. Десетина минути след това, съдията посочи бялата точка и пред отсрещната врата, а Марин Петков реализира победния гол за Черно море.
Той, Берк Бейхан и влезлият като резерва Николай Трифонов пропиляха добри възможности за попадения. В 88-ата минута домакините поискаха дузпа за нарушение срещу Трифонов, но реферът не я свири.
НОВАКЪТ СПАРТАК /ПЛЕВЕН/ ОТВЯ С КЛАСИКА ДОБРУДЖА
Отборът на Спартак (Плевен), който е сред новаците в професионалния футбол, победиха с 3:1 Добруджа.
Гостите откриха резултата след гол на Денислав Ангелов в 18-ата минута. Малко преди почивката обаче Иво Върбанов изравни след центриране от Боримир Карамфилов. Почти веднага след подновяването на играта Върбанов донесе пълния обрат за тима си. В 73-ата минута пък Преслав Антонов подпечата успеха на Спартак с трети гол.
СТОЙЧО: ПРИКЛЮЧИХ! ПРИНУДИХА МЕ ДА НАПУСНА ЦСКА ОТ АРМИЯТА”! КЪДЕ ДА ОТИДА – В ЛУДОГОРЕЦ И ЛЕВСКИ ЛИ?
Стойчо Младенов ще бъде оперативен директор на ЦСКА 1948. Това стана ясно на днес. При представянето си Екзекутора на Ливърпул заяви, че е приел офертата, защото са го принудили да напусне ЦСКА от “Армията”. Легендата на армейците допълни, че мечтае за единен ЦСКА.
“Приключих кариерата си като треньор. Минавам в друга сфера, като ръководител. Започвам в клуб, който е осонван от фенове и легенди на ЦСКА. Виждам, че се развива възходящо. Самото представяне и класиране го показват.
Изборът ми беше след като нямам други оферти от България, да премина като ръководител. Щастлив съм, че влизам в клуб, който е изпълнен с фигури, табели на ЦСКА.
Надявам се със своя опит да бъда полезен във всяка една сфера на клуба. Ще ми трябва време за да се ориентирам”, каза Младенов, който коментира по следния начин недоволството на част от феновете, че е приел офертата на ЦСКА 1948:
“Всеки е в правото си да бъде недоволен. Аз съм достатъчно зрял човек, за да преценя какво да направя в моя живот. Какво по-добро от това да отида в клуб, в който работят легенди на ЦСКА. Къде да отида – в Лудогорец, Левски? След като ме принудиха да напусна ЦСКА, къде да отида? Това е клуб с бъдеще.
Така разсъждавах. През тези три месеца се срещах с ръководителите, спонсорите и придобих представа. Колко е богат спонсорът, аз не знам. Това е най-малката заплата, която съм получавал – като активен състезател и треньор. Наляво и надясно интригите продължават”, допълни Младенов, който коментира и бъдещата си работа с Любо Пенев, тъй като двамата имаха медийни престрелки преди време.
“Това е прецедент да бъдем в един крлуб с него. Когато има силни характери, прехвърчат искри. Има нещо, което да ни обедини и това е футболният кулб ЦСКА. Самото наименование оперативен директор говори красноречиво. Спортно-техническата част е изцяло, 100% на Любослав Пенев. Правото на всеки треньор е да менажира. Всичко останало аз и Гьонов се надявам да го постигнем.
С всяка година трябва да сме все по-напред. Всички тук сме с характер на победители. Търсим максимума във всеки един мач”, заяви Екзекутора на Ливърпул, който каза, че може да отиде на “Армията”, за да гледа срещата между двете ЦСКА в следващия кръг.
“Защо да не отида на “Армията”? Както получавам крайни есемеси, така и положителни. Да наречем ли Гибона предател, или Наско Сираков?
На мен, а на всички ни е неприятно, че има две ЦСКА-та. Искам да видя един ЦСКА. Феновете – разделени, легендите – разделени, ръководителите. Искам да видя единен ЦСКА. Не говоря за обединение. Има разделение между фенове, легенди. Факт ли е – факт е. Защо в Левски няма разделение? При нас се поощрява – разделяй и владей. Историята го показва.
За съжаление разделението продължава. Надявам се това да прекъсне веднъж завинаги.
Никой не желае разделение. Аз мечтая за единен ЦСКА. Как ще завърши мачът между двете ЦСКА в следващия кръг? Който е по-добър – да победи. Който е по-добър и има спортно щастие, нека да победи”, каза Младенов.
ДРАГАН МИХАЙЛОВИЧ СИ НАМЕРИ ОТБОР В ШВЕЙЦАРИЯ
Бившият футболист на Левски Драган Михайлович е много близо до подпис с швейцарския Лугано. Вчера в една от социалните мреши се появи негова снимка с екипа на тима и надпис “Много скоро”.
След като напусна “сините” 30-годишният футболист поддържаше форма с местния втородивизионен Белинцона и се очакваше да подпише контракт с тима, но желанието на десния защитник е да играе на по-високо ниво. Дори се появиха информации, че от Левски са се свързали с него за евентуално завръщане на “Герена” за заместник на низвергнатия Анте Блажевич. От Левски обаче отново са му предложили договор за една година, което е отказало швейцареца. Желанието на бранителя е категорично – контракт за два сезона.
Опитният защитник е носил вече екипа на Лугано. Това се случва в периода 2016 – 2019 г., когато изиграва общо 91 двубоя за първенството, в които вкарва 2 гола. От началото на сезона тимът има 6 точки от 5 двубоя в Суперлигата.