КУБРАТ ПУЛЕВ КОМЕНТИРА ШАНСОВЕТЕ НА ДЖОШУА И РУИС ЗА РЕВАНША

Кубрат Пулев очаква Антъни Джошуа да подходи много по-внимателно и отговорно към битката с Анди Руис. Британецът ще се опита да вземе реванш от Унищожителя тази събота, като срещата се очаква да започне в 23:00 часа българско време. На 1 юни американецът с мексикански корени нокаутира Ей Джей в седмия рунд, поднасяйки една от най-големите изненади в историята на тежката категория на бокса. Според Кобрата ситуацията най-вероятно ще се повтори и сега, а Руис ще защити световните си титли на WBA, WBO, IBF и IBO. “Ако Руис е успял да се подготви сериозно и не се е отпуснал покрай славата, която го връхлетя, той отново ще спечели. Анди е много популярен в САЩ и Мексико, около него има много шум, постоянно е из медиите, което може да му се отрази негативно. Но ако е успял да се справи с всичко това и се е концентрирал върху боксовата си кариера, вярвам, че пак ще победи. Няма да му е толкова лесно, колкото в предишния мач, но все пак Джошуа ще загуби. Сигурен съм, че Антъни ще е подходил различно, много по-сериозно. Взел си е поуки от грешките, които е допуснал, и най-вероятно с екипа му са разработили друга стратегия. Той падна, защото очакваше, че ще му бъде много лесно при първата им среща. Но видя, че е далеч от истината. И колкото и да се е подготвял, по мое мнение Руис пак ще ликува”, коментира пред сайта fight-sports.tv Кобрата.

Българинът е официален претендент на IBF и трябва да се изправи в следващия си мач срещу победителя от битката на Руис и Джошуа. Очаква се Кубрат да пътува за Дирия, където да присъства лично на галавечерта и да наблюдава от първия ред мача. Той самият призна, че има голяма вероятност да се качи на ринга и лично да предизвика шампиона. Сред зрителите обаче може да е и Александър Усик. Украинецът е претендент на WBO и също има право да получи двубой за този пояс.

ЦЕЦО СОКОЛОВ И ЗЕНИТ ТРЪГНАХА С ТЕЖКА ЗАГУБА ОТ САДА НА КЛУБНИЯ МОНДИАЛ

Волейболният национал Цветан Соколов и руският гранд Зенит (Казан) стартираха с тежка загуба участието си на Световното клубно първенство за мъже в Бетим (Бразилия). Те паднаха от домакините и шампиони на Южна Америка Сада (Крузейро) с 0:3 (20:25, 20:25, 22:25) в първата си среща на турнира.

За първи път от доста години на Световното клубно първенство участват само 4 отбора – Зенит, Сада, шампионът на Италия и финалист в европейската Шампионска лига Кучине Лубе (Чивитанова), както и катарският Ал Райан. Те ще изиграят по един мач всеки срещу всеки, за да се направи едно класиране, след което ще играят полуфинали 1-4 и 2-3 и съответно малък и голям финал. По-рано Лубе отнесе Ал Райан с 3:0 гейма.

Цецо Соколов игра цял мач за Зенит и приключи с 10 точки (1 блок и 45% ефективност в атака). Най-резултатен за руския гранд стана Максим Михайлов с 12 точки (2 блока, 2 аса и 47% ефективност в атака). За тима на Сада над всички бе Евандро Гера с 16 точки (1 блок, 2 аса и 57% ефективност в атака) за победата.

ЛЕВСКИ ЕЛИМИНИРА ЦСКА ОТ ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ

Волейболният отбор на Левски отстрани ЦСКА от турнира за Купата на България при мъжете. “Сините” излъгаха и надделяха много трудно над “червните” с 3:2 (25:23, 26:24, 21:25, 24:26, 15:13) в най-интересния мач от 3-ия кръг на турнира, игран пред над 500 зрители в зала “Христо Ботев” в столицата.

Първата част премина равностойно. В края “червените” направиха повече грешки от съперника си във важни моменти и Левски поведе след минималното 25:23. В началото на втория гейм армейците отново грешаха повече от Левски, докато “сините” играеха спокойно и уверено. Играчите на Андрей Жеков натрупаха аванс от 18:14. На сервис за ЦСКА застана младият Георги Татаров и ЦСКА направи 6 поредни точки. Последва ново равенство при 20:20 и играта продължи точка за точка. ЦСКА стигна пръв до възможност да вземе гейма, но не се възползва. Това стори Левски и удвои аванса си след драматично 26:24.

ЦСКА започна по-добре в третия гейм и при прекъсването водеше с 4 точки – 12:8. Армейците обаче не успяха да задържат аванса си и Левски изравни при 15:15. В края ЦСКА дръпна с 24:20 при сервис на разпределителя Владимир Станков, след което намали изоставането си след 25:21. Четвъртата част също беше много оспорвана. ЦСКА успя да дръпне със 17:13, но Левски стигна до равенство при 21:21. В края “червените” бяха по-стабилни и вкараха мача в тайбрек след 26:24.

В петия решителен гейм Левски успя да спечели с 15:13, а с това и мача с 3:2. Така „сините” продължават напред към финалния турнир за Купата на България.

Най-полезни за Левски станаха Гордън Люцканов (4 блока, 41% ефективност в атака и 62% позитивно посрещане) и опитният капитан Смилен Мляков (2 блока, 2 аса и 43% ефективност в атака) с по 17 точки за победата. За “червените” националът Теодор Тодоров заби 18 точки (4 блока и 67% ефективност в атака). Влезлият като резерва Димитър Димитров добави още 14 точки (1 блок и 39% ефективност в атака), но и това не помогна за успех.

УНИКАЛНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ФЕДЕРЕР

Легендарният бекхенд с една ръка на Роджър Федерер ще бъде увековечен на сребърна монета от 20 франка, съобщи швейцарското правителство. Това е първият случай, в който страната отдава подобна чест на свой жив гражданин, отличил се с особени успехи в сферата си.

От правителството добавят, че през 2020 година ще бъде изсечена и златна монета с лика на Маестрото. “Федерер е може би най-успешният спортист на Швейцария в индивидуален спорт за всички времена. Носителят на рекордните 20 титли от “Големия шлем” е и отличен посланик на страната”, обявиха от правителството.

Монетата, която ще бъде изсечена в ограничено количество от 95 хиляди бройки, ще струва 30 франка. Тя ще бъде налична на широкия пазар през януари следващата година.

СТОЯН КОПРИВЛЕНСКИ ОТНОВО НА РИНГА

Той е само на 25 години, но упорито си проправя път към върха в една от най-престижните вериги за кикбокс в света – Glory. Той е българинът Стоян Копривленски и отново ще се качи на ринга за 8-ия си мач сред най-добрите. Родният кикбоксьор ще се изправи срещу канадеца Джош Джонси на гала вечер в китайския град Шънджън. Зрелището е на 7 декември.

Българинът, носещ прозвището Снайпера, се подготвя усилено за новото предизвикателство. Той тренира както у нас, така и в Холандия под ръководството на един от най-големите специалисти в кикбокса – Майк Пасение. “В Холандия аз неведнъж съм казвал, че са на друго ниво хората. Просто различен начин на тренировки, на водене на бой. Спокойна подготовка, без напрежение, с готини емоции и мисля, че по същия начин ще съм и на мача”, уверен е той.

Стоян трябваше да се справя и с контузия в силната си лява ръка, която получи по време на тренировка, но вече е напълно възстановен и готов за битка. “Винаги съм положително настроен за нещата. Мисля, че даже тази контузия ми е повлияла положително, понеже сега дясната е по-силна отново и може би с нея ще нокаутирам противника”, закани се той.

А противникът е добре познат. Джонси и българинът се срещнаха веднъж през март 2018 г. Тогава победата отиде при канадеца след съдийско решение. В събота обаче е време за дългоочакван реванш. “Мачът беше много зрелищен и всички зрители, всички фенове на кикбокса останаха много изкефени от тази среща, така че мисля, че този път няма да е по-различно. Понеже исках да пришпоря боя и да го откажа колкото се може по-скоро, но всеки на това ниво е добре подготвен и не беше чак толкова лесно. Този път мисля, че ще си изиграя много по-добре картите и победата ще е моя”, уверен е Копривленски.

Той е на пето място в ранглистата на Glory в леката категория (до 70 кг). “Винаги съм готов за бой и винаги ми липсва това чувство, ако не съм излизал скоро на среща. Засега съм фокусиран върху тази среща. Дай Боже, след победа ще говорим пак. Мечтите винаги са на една победа разстояние!”

Срещата между Копривленски и Джонси може да гледате пряко по RING на 7 декември от 12:00 ч. btvnovinite.bg

ЛАС ВЕГАС С ТРУДЕН УСПЕХ НАД НЮ ДЖЪРСИ

Джонатан Марчессолт вкара хеттрик за победата на Лас Вегас с 4:3 при гостуването на Ню Джърси. Това се случи само часове, след като Девилс уволни своя старши треньор Джон Хайнс. Победата беше четвърта поредна за състава на Лос Анджелис. Вратарят Малкълм Субан направи 32 спасявания за Вегас. Кайл Палмиери, Йеспър Брат и Нико Хишер вкараха за Ню Джърси, които имат три поредни загуби и общо шест в осем мача. Вратарят им Макензи Блекууд отрази 26 удара.

Никита Кучеров вкара 2:35 минути след старта на продължението, а Тампа Бей стигна до успеха с 3:2 над Нешвил и прекъсна негативната си серия от поредни загуби. Виктор Хедман и Ондрей Палат също вкараха за Тампа Бей. Стамкос направи две асистенции, а Андрей Василевски направи 30 спасявания. Кайл Търис се отчете гол и асистенция, а Кале Ярнрок също вкара за Нешвил. Пека Рине направи 28 спасявания.