СПОРТНА ПАНОРАМА: ПОБЕДА ЗА АСЛЪХАН МЕХМЕДОВА В БЕЛГРАД; ВЕРИГАТА „А1 АТЛЕТИКА ЗА МЛАДЕЖИ” ЗАПОЧВА В ШАБЛА; ОБЯВЯВАТ ТРАНСФЕРА НА ЦВЕТАН СОКОЛОВ В ЗЕНИТ НА 18 МАЙ; ГРИГОР ДИМИТРОВ НАДВИ ЩРУФ И СИ ОСИГУРИ МАЧ С НАДАЛ

0
1269

ПОБЕДА ЗА АСЛЪХАН МЕХМЕДОВА В БЕЛГРАД

Българските боксьорки постигнаха две победи в първия ден на 57-ия международен турнир “Белградски победител”. В сръбската столица добричлийката Аслъхан Мехмедова разби с 5-0 съдийски гласа Каталин Прибожски (Унгария) при 60-килограмовите и ще играе срещу Скай Никълсън от Австралия на 1/4-финалите.

Златислава Чуканова също бе категорична на старта на състезанието – тя се наложи категорично с 5-0 над унгарката Сабина Сюч в категория до 54 килограма и се класира за полуфиналите, където нейна съперничка ще бъде представителката на домакините Йованка Радулович.

Другите представителки на България в Белград са Мелис Йонузова при 69-килограмовите, Еми-Мари Тодорова и Севда Асенова в категория до 48 килограма. Отборът ни в Сърбия е воден от треньорите Фикрет Ереджебов и Веселин Тодоров.

ВЕРИГАТА „А1 АТЛЕТИКА ЗА МЛАДЕЖИ” ЗАПОЧВА В ШАБЛА

Веригата за млади атлетически таланти „А1 атлетика за младежи“ ще стартира своя пети сезон утре на новия стадион в Шабла, информира atletikabg. През тази година веригата от турнири ще обхване осем надпревари в пет града на страната. Дисциплините остават същите – 60 м, скок дължина и 600/800 м съответно за момичетата и момчета, родени през 2006, 2007 и 2008 г., и картотекирани в БФЛА.

В две от състезанията участниците ще имат бонус точки, което ги прави и ключови за успех в крайното класиране. Това са националният шампионат по четирибой, където всички имат по една допълнителна дисциплина – 60 м с препятствия, и могат да избират между скок дължина и скок височина, както между 600/800 м и гюле. Финалният турнир, който по традиция носи двоен брой точки, ще бъде на 22 септември в столицата.

ОБЯВЯВАТ ТРАНСФЕРА НА ЦВЕТАН СОКОЛОВ В ЗЕНИТ НА 18 МАЙ

Евентуалният трансфер на волейболния национал Цветан Соколов в руския гранд Зенит (Казан) ще бъде обявен на 18 май. Това твърди известният колумнист от “Гадзета дело Спорт” Джан Лука Пазини. Според него официалната новина за трансфера на 29-годишния диагонал при казанци ще бъде оповестена непосредствено след финала на най-престижния клубен турнир Шампионската лига в Берлин, където един срещу друг ще се изправят Цецо Соколов и настоящият му отбор Кучине Лубе (Чиватанова) и бъдещият му тим Зенит, който е настоящ първенец на Европа.

Според излезлите информации и слухове заплатата, която ще предложи Зенит на Цветан Соколов, е 900 000 евро на сезон, а договорът ще бъде за три години.

ГРИГОР ДИМИТРОВ НАДВИ ЩРУФ И СИ ОСИГУРИ МАЧ С НАДАЛ

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров осигури на феновете дългоочаквания спектакъл срещу Рафаел Надал в третия кръг на тенис турнира от сериите “Мастърс” в Монте Карло. Григор елиминира бойкия германец Ян-Ленард Щруф със 7:6(2), 6:4 за час и 58 минути игра, като се представи доста по-добре на “Корт де Пренс” в сравнение с предишния си двубой в Княжеството. Именно този съперник елиминира във втори кръг Димитров през 2017-а година в Монте Карло, а сега предстои повторение на миналогодишния полуфинал срещу Рафа Надал.

Както е известно, в първия си мач в Княжеството българинът преодоля съпротивата на Матео Беретини със 7:5, 6:4 за 1 час и 54 минути игра. Кралят на клея пък по-рано даде само два гейма на сънародника си Роберто Баутиста Агут – 6:1, 6:1.

SN 4