СПОРТНА ПАНОРАМА: ЖУЛИАН ГЕОРГИЕВ СПЕЧЕЛИ СЪСТЕЗАНИЕТО ПО МОТОКРОС КРАЙ ЗМЕЕВО; МИРЕЛА ДЕМИРЕВА ЩЕ ПРЕМЕРИ СИЛИ С ЛАСИЦКЕНЕ НА ДИАМАНТЕНАТА ЛИГА В ОСЛО;РУСИЯ С ПЕРФЕКТЕН УИКЕНД СЛЕД РАЗГРОМ НАД ИТАЛИЯ;ВАВРИНКА ЩЕ РАБОТИ С БИВШИЯ ТРЕНЬОР НА ГРИГОР;ТОМОВА СТАРТИРА СЕЗОНА СИ НА ТРЕВА СРЕЩУ БРИТАНКА В МАНЧЕСТЪР;АНДИ МЪРИ ПОТВЪРДИ, ЧЕ СЕ ЗАВРЪЩА;СПАРИНГЪТ НА ДЖОШУА ПОСРЕЩА ГАСИЕВ В ТЕЖКА КАТЕГОРИЯ

0
1047

ЖУЛИАН ГЕОРГИЕВ СПЕЧЕЛИ СЪСТЕЗАНИЕТО ПО МОТОКРОС КРАЙ ЗМЕЕВО

При сериозен зрителски интерес премина осмото издание на състезанието по мотокрос край село Змеево, информира радио „Добруджа”. Надпреварата се проведе на пистата край балчишкото село. Близо 30 състезатели от цялата страна показаха умения в 7 класа. Мотокросът се проведе в два манша, всеки един от които предложи 4 старта. Съвместно се състезаваха участниците в МХ 65 и 85 куб.см, заедно стартирха в клас МХ2 и МХ1, както и МХ до 40 и МХ над 40 години, а 4 машини се състезаваха в клас АТВ. Между двата манша зрителите имаха възможност да видят в действие новия модел УТВ Кан Ам.

В най-атрактивните  МХ 2 и МХ 1 победители станаха съответно Жулиан Георгиев и Ивелин Манев.  В МХ 3 до 40 години и МХ 3 над 40 години първите места заеха Виктор Арсов и Калчо Димов. В клас АТВ победител стана Николай Николов, а при най-малките – МХ 65 куб.см, първото място спечели Тихомир Йорданов, а Матю Недев бе единственият участник в МХ 85 куб.см.

За поредна година специалния приз в памет на Кънчо Канев получи Жулиан Георгиев. И тази година  Иван Канев – бащата на трагично загиналия преди няколко години състезател по мотоспорт, връчи статуетка и награда от 100 лева.

Състезанието бе открито от кмета на община Балчик Николай Ангелов, а наградите на победителите, които се осигуряват от община Балчик, бяха връчени от кмета на Змеево Илийчо Илиев и републиканския шампион по хвърляне на чук Живко Господинов.

МИРЕЛА ДЕМИРЕВА ЩЕ ПРЕМЕРИ СИЛИ С ЛАСИЦКЕНЕ НА ДИАМАНТЕНАТА ЛИГА В ОСЛО

Сребърната олимпийска медалистка от Рио 2016 Мирела Демирева отново ще премери сили със световната и европейска шампионка Мария Ласицкене (Русия) в сектора за скок на височина на турнира по лека атлетика от Диамантената лига в Осло (Норвегия) на 13 юни. Сред съперничките на Демирева, която има лично постижение за годината от 191 сантиметра, ще бъде и световната вицешампионка Юлия Левченко (Украйна). Листата на участничките в Осло допълват бившите европейски шампионки за девойки Ярослава Махучих (Украйна) и Ерика Кинси (Швеция) и действащата световна шампионка за жени до 20 години Карина Таранада (Беларус), които делят третото място в световната ранглиста за сезона с по 196 сантиметра, както и представителката на домакините Тоние Ангелсен и бившата световна и европейска шампионка за девойки Морган Лейк (Великобритания), която ще направи дебют за годината.

В края на миналата седмица Мирела Демирева спечели сребърен медал в скока на височина на лекоатлетическия турнир в Хенгело (Холандия). Тя преодоля 191 сантиметра и раздели второто място с италианката Алеся Трост. Това бе изравнен рекорд на българката за сезона. Мирела започна състезанието от 185 см, които преодоля от първия опит. Тя не допусна фаул и на следващата височина – 191 см, но на 196 см отпадна след три грешки. Победителка със 196 сантиметра стана Ерика Кинси от Швеция.

РУСИЯ С ПЕРФЕКТЕН УИКЕНД СЛЕД РАЗГРОМ НАД ИТАЛИЯ

Настоящият шампион в Лигата на нациите Русия завърши без загубен гейм втората седмица от надпреварата. Волейболистите на “Сборная” разгромиха олимпийския вицешампион Италия с 3:0 (29:27, 25:16, 25:18) в последния си мач от домакинския турнир в Група 6, игран пред над 7500 зрители в Уфа. Така играчите на Туомас Самелвуо са 4-и във временното общо класиране с 5 победи, 1 загуба и 14 точки. Този уикенд Русия ще пътува за Иран, където освен срещу домакините ще играе срещу световния шампион Полша и Канада в Група 11. Италия пък е на 5-о място в таблицата с 4 победи, 2 загуби и 12 точки. Тази седмица Скуадра адзура ще бъде във Варна, където ще изиграе мачовете си от Група 10 срещу българските “лъвове”, Япония и Австралия.

Най-полезен за Русия отново беше Виктор Полетаев със 17 точки (5 аса, 2 блока и 53% ефективност в атака). Егор Клюка добави още 13 точки (3 блока и 67% ефективност в атака) за успеха. За “адзурите” Оресте Кавуто приключи с едва 8 точки.

ВАВРИНКА ЩЕ РАБОТИ С БИВШИЯ ТРЕНЬОР НА ГРИГОР

Бившият треньор на Григор Димитров Даниел Валверду ще работи със Стан Вавринка за сезона на трева, който официално започна вчера. Носителят на три титли от “Големия шлем” обаче не участва на турнира в Хертогенбош, така че включването на венецуелеца ще стане по-плавно. “С удоволствие съобщавам, че ще работя с Дани Валверду за предстоящия сезон на трева. Той е допълнение към екипа ми, начело с Яник Норман, като съм много развънуван да почерпя от широките му познания в света на тениса”, написа Вавринка в “Инстаграм”.

Както е известно, Валверду доскоро беше треньор на Григор Димитров и го изведе до най-големите му успехи – полуфинал в “Големия шлем”, титла от “Мастърс” и от Финалите на АТР.

LONDON, ENGLAND – JULY 04: Viktoriya Tomova of Bulgaria returns against Serena Williams of The United States during their Ladies’ Singles second round match on day three of the Wimbledon Lawn Tennis Championships at All England Lawn Tennis and Croquet Club on July 4, 2018 in London, England. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

ТОМОВА СТАРТИРА СЕЗОНА СИ НА ТРЕВА СРЕЩУ БРИТАНКА В МАНЧЕСТЪР

Първата ракета на България Виктория Томова ще играе срещу участващата с “уайлд кард” британка Габриела Тейлър в първия кръг на турнира по тенис на трева в Манчестър с награден фонд 100 хиляди долара. С това Томова стартира подготовката си за “Уимбълдън” в края на месеца. Двете не са се срещали досега.

Българката ще участва и в надпреварата на двойки в тандем със Сакия Викъри (САЩ). Двете ще започнат срещу представителките на домакините Алиша Барнет и Оливия Никълс, които също участват с “уайлд кард”.

NEW YORK, NY – AUGUST 29: Andy Murray of Great Britain returns the ball during his men’s singles second round match against Fernando Verdasco of Spain on Day Three of the 2018 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on August 29, 2018 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City. (Photo by Julian Finney/Getty Images)

АНДИ МЪРИ ПОТВЪРДИ, ЧЕ СЕ ЗАВРЪЩА

Британската тенис звезда Анди Мъри потвърди, че ще се завърне на корта още този месец, на турнира на трева “Куинс Клъб” в Лондон. Състезанието, в което ще участва и Григор Димитров, започва на 17 юни.

32-годишният шотландец за последно игра на Australian Open и в Мелбърн обяви, че заради постоянната болка в бедрото обмисля да сложи край на професионалната си кариера. През януари носителят на три титли от “Големия шлем” и два олимпийски златни медала на сингъл претърпя операция и ето, че опитът му да се завърне на корта, е напът да се окаже успешен. “Здравейте, всички. Просто исках да ви кажа как вървят нещата при мен. Тренировките преминават много добре през последните два месеца, като цяло не чувствам болка, възстановяването върви много добре и нямам търпение да се опитам да се завърна на корта след две седмици в “Куинс”. Надявам се да видя мнозина от вас там”, сподели бившият №1 в света във видеообръщение, публикувано в Twitter.

Мъри не уточнява дали ще играе само на двойки или ще се пробва и на сингъл, но по всяка вероятност на този етап ще участва само при дуетите. Двукратният шампион на “Уимбълдън” има 5 трофея на сингъл в “Куинс”.

СПАРИНГЪТ НА ДЖОШУА ПОСРЕЩА ГАСИЕВ В ТЕЖКА КАТЕГОРИЯ

Спаринг партньорът на Антъни Джошуа за мача с Анди Руис – Джоуи Давейко, получи неочакван мач. Той ще боксира с коравия руснак Мурат Гасиев, който ще направи своя дебют в тежка категория. Срещата ще се проведе на 27 юли в Арлингтън.

Новината беше съобщена лично от Еди Хърн, който през последните дни беше атакуван с безброй въпроси за Давейко. Според една от теориите за провала на Джошуа, именно американецът е нокаутирал по време на спаринг британската звезда. В резултат на това бившият световен шампион получил сътресение на мозъка и не е бил на 100% в двубоя с Руис, допълва теорията на конспирацията.

Гасиев има 26 победи (19 с нокаут) от 27 мача. Единственото поражение в неговата кариера е от Олександър Усик във финала на Световните боксови суперсерии. 29-годишният Давейко е с 19 победи (11 с нокаут), 7 загуби и 4 равни.

 

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST