СПОРТНА ПАНОРАМА: Ансамбълът взриви Испания с още един златен медал (ВИДЕО);ОТКРИТ УРОК ПО ТЕНИС НА КОРТОВЕТЕ В КАВАРНА;„САМУРАЙ“ НАВЪРШВА 25 ГОДИНИ;БЪЛГАРИЯ С 11-А ЗАГУБА В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ;ДО ДВЕ СЕДМИЦИ СТАВА ЯСНО ЩЕ ИМА ЛИ СБЛЪСЪК ПУЛЕВ – РУИС;ИЗПРАЩАМЕ ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ 85 ЧОВЕКА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИГРИ В МИНСК;КЕВИН ДЮРАНТ ПРЕТЪРПЯ ОПЕРАЦИЯ

0
968

Ансамбълът взриви Испания с още един златен медал (ВИДЕО)

Ансамбълът по художествена гимнастика спечели още един златен медал на Световната “чалъндж” купа в Гуадалахара (Испания). Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска триумфираха във финалите на 3 топки и 2 въжета с оценка 21,700 точки.

Симона Дянкова, Лаура Траатс, Елена Бинева, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова бяха безапелационни и отвяха за пореден конкуренцията. На второ място остана ансамбълът на Италия с оценка 19,800 точки, трети са Азербайджан с оценка 17,350 точки. Русия за пореден път от няколко състезания се провали тотално и финишира чак на седмо място с 13,200 точки.

Така ансамбълът си тръгва с три медала от Гуадалахара – златен в многобоя, златен във финалите на 3 топки и 2 въжета и сребърен на пет обръча. На петте обръча по-рано днес българките останаха втори с оценка 20,350 точки след ансамбъла на Италия с 21,500 точки.

ОТКРИТ УРОК ПО ТЕНИС НА КОРТОВЕТЕ В КАВАРНА

Открит урок по тенис се проведе вчера на кортовете в Каварна, които се намират до зала “Олимпиада”. Специален гост на проявата бе спортният директор на Българската федерация по тенис Пресиян Коев. Лично той хвана ракетата в ръка, за да поиграе с децата на Каварна. По предварителна информация, в инициативата трябваше да се включат кметът на града Нина Ставрева и началникът на отдел “Спорт” в Общината Павел Станчев.

Пресиян Коев е родом от Добрич. Той е многократен шампион в близкото минало и водач в националните ранглисти при юношите. Със своята работа във федерацията през годините добруджанецът има голям принос за развитието на детския тенис в България.

Проявата е част от кампанията “Да спортуваш, е модерно!” и е първото спортно събитие, след като Каварна бе обявена официално от Брюксел за Европейски град на спорта за 2020 година.

„САМУРАЙ“ НАВЪРШВА 25 ГОДИНИ

Добричкият карате клуб „Самурай” ще отбележи  25 години от създаването си с богата празнична програма. Събитието е утре от 17.00 часа в зала „Добротица“. Поканени са всички, които през изминалия четвърт век са били част от клуба, както и всички любители на атрактивния спорт. Ще има музика, танци и демонстрация на карате техники от полицейски инструктори по самозащита от Варна, от деца от детските градини в Добрич и от елитните състезатели на „Самурай”. Празникът ще завърши с концерт на вокалистите на „Ку-Ку бенд” Невена Цоневa и Борис Солтарийски, а входът за събитието е свободен.

Грамота и парична премия на тържеството ще получи носителят на титлата „Добричкият самурай“. Състезатели, родители и приятели на клуба чрез онлайн анкета на официалния му сайт ще определят кой има най-голям принос към „Самурай“ от създаването на клуба до днес. Номинирани са Янко Соколов, Георги Михайлов и Пеньо Пенев, които имат впечатляващи успехи не само като състезатели, но и като треньори.

Карате клуб „Самурай“ е основан от сенсей Ивелин Керанов и сенсей Димитър Христов през 1994 г. Оттогава над 4000 добричлии са тренирали карате в клуба, а състезателите са спечелили над 5000 медала.

БЪЛГАРИЯ С 11-А ЗАГУБА В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ

Кошмарът за волейболистките от националния отбор на България при дебютното им участие в Лигата на нациите продължава. Момичетата на селекционера Иван Петков записаха 11-а поредна загуба, след като паднаха от много подмладения и нов състав на Русия с 0:3 (20:25, 23:25, 16:25) във втората си среща от турнира в Група 13 от 4-ата седмица на Лигата, играна пред близо 1000 зрители в зала “Пала Бартон” в Перуджа.

Така България остава на последното 16-о място във временното общо класиране без победа до момента, с 11 загуби и една единствена спечелена точка. “Сборная” пък записа втора поредна и общо 3-а победа, като с 8 загуби и 10 точки е на 13-а позиция. Късно вчера бяха последните срещи в групата, като “лъвиците” имаха отличен шанс за историческа първа победа в Лигата срещу тима на Република Корея, който пък е само с един успех досега.

Най-резултатна за българския тим беше Силвана Чаушева с 11 точки (2 блока, 2 аса и 25% ефективност в атака). Гергана Димитрова (1 блок, 2 аса и 27% ефективност в атака) и Мира Тодорова (4 блока и 50% ефективност в атака) завършиха с по 9 точки. За “Сборная” Татяна Юринская заби 16 точки (1 ас и 48% ефективност в атака).

ДО ДВЕ СЕДМИЦИ СТАВА ЯСНО ЩЕ ИМА ЛИ СБЛЪСЪК ПУЛЕВ – РУИС

Кубрат Пулев ще гледа на живо следващия мач на Тайсън Фюри. Британската боксова звезда ще се бие тази събота в Лас Вегас срещу непобедения немски талант Том Шварц. 12-рундовата среща от тежка категория ще се проведе в казино „Ем Джи Ем Гранд”. Очаква се Кобрата да получи място в близост до ринга. Българинът трябваше да се боксира на същата галавечер, но „целувкагейт” и последвалото 6-месечно наказание провалиха плановете. „Кубрат спазва предписанията на Калифорнийската атлетическа комисия – обясни пред „България днес” мениджърът на българина Ивайло Гоцев. – Ходи на курсове и дори ще говори пред студенти от университета в Лас Вегас на 18 юни. Лично легендарният промоутър Боб Аръм уреди това.”

Пулев продължава да се готви в Меката на хазарта, където има доста богат избор от спаринг партньори. „Много сме доволни от тренировките и резултатите”, потвърди Ивайло Гоцев.

Кубрат запазва своята позиция на претендент номер едно за титлата на Международната боксова федерация. Той има претенции да се бие с новия шампион Анди Руис-младши (Мексико), който сензационно нокаутира Антъни Джошуа (Англия) преди десетина дни. „До 1-2 седмици ще стане ясно каква е ситуацията – обясни Гоцев. – Вече мина прекалено много време от последната официална защита на тази титла. В преговори сме с ръководството на Международната боксова федерация.”

ИЗПРАЩАМЕ ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ 85 ЧОВЕКА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИГРИ В МИНСК

Общото събрание на БОК утвърди на свое заседание българската делегация за Европейските игри в Минск. Във второто издание на най-мащабния континентален спортен форум ще участват 85 наши състезатели в 15 вида спорт.

Вторите Европейски игри ще се състоят от 21 до 30 юни 2019 година в столицата на Беларус, Минск. След успешното дебютно издание през 2015 година в Баку (Азербайджан), сега организаторите и домакините са амбицирани срещата на най-добрите спортисти от Стария континент да се превърне отново в истински спортен празник. Игрите се провеждат веднъж на 4 години и се ръководят от Европейските олимпийски комитети. Те следват модела на други подобни континентални формати – Азиатските игри или Панамериканските игри, които вече имат по 18 издания след дебюта им през 1951 година.

Сега в Минск ще се съберат над 4000 представители на 50 европейски държави, които ще се състезават в 19 вида спорт. Осем от тях ще бъдат квалификации за Олимпиадата в Токио 2020, а два от турнирите ще бъдат със статут на европейски първенства – бокс и джудо. Общо ще се разиграят 200 комплекта медала: 91 при мъжете, 89 при жените и 20 за смесени отбори. Над 18 000 са акредитираните за Игрите, от тях 8000 са доброволци. Реферите са над 1000, толкова са и журналистите.

КЕВИН ДЮРАНТ ПРЕТЪРПЯ ОПЕРАЦИЯ

Крилото на Голдън Стейт Кевин Дюрант е претърпял операция на скъсан ахилес на десния крак. Възстановяването му ще отнеме между 6 и 9 месеца, което слага край на надеждите му за изгоден трансфер през лятото. До последно имаше надежда, че контузията му, получена при завръщането му на паркета след едномесечно отсъствие в мача с Торонто от плейофите, не е толкова сериозна, но допълнителните прегледи в Ню Йорк са потвърдили най-лошите опасения.

Дюрант качи снимка в социалните мрежи от болничната стая, като пожелава успех на съотборниците си в плейофите. “Имам скъсан ахилес. Операцията премина днес и беше успешна. Възстановяването ми стартира от днес. С мен са семейството ми и най-близките ми хора, благодаря на всички за съобщенията и подкрепата, която получавам в този момент. Преживявам тежко случилото се, но всичко е нормално. Баскетболът е голямата ми любов. Не бих искал да съм тук, а на паркета и да помогна на отбора. Чака ме дълъг път, но съм готов. Зная, че моите братя ще спечелят мач №6 и им стискам палци”, написа Дюрант в Инстаграм.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST