Скандал във “Ферари” след провала в Китай

0
65


“Ферари” остана без място на подиума в състезанието за Гран при на Китай във Формула 1 и провалът за пореден път показа какви в действителност са отношенията между пилотите на Скудерията. Шарл Льоклер и Карлос Сайнц завършиха съответно четвърти и пети.

Испанецът обвини съотборника си за слабия старт, когато Джордж Ръсел успя да мине пред тях, а това направи и Нико Хюлкенберг.

“Ясно е, че защитата на Льоклер ни струва позиции на пистата. С оглед на темпото ни нямаше как да постигнем нещо повече от петото място. Направихме лош старт, в първите два завоя имахме проблеми, загубихме две позиции и оттам нататък бяхме догонващи. Но предпочитам да не коментирам изобщо”, заяви испанецът. Той ще остане без мястото си във “Ферари” след края на този сезон, тъй като в отбора пристига седемкратният световен шампион Луис Хамилтън.

На всичкото отгоре Сайнц претърпя операция от апандисит и пропусна състезанието в Саудитска Арабия, в което бе заменен от резервния пилот Оливър Беърман. 18-годишният британец, който иначе се състезава във Формула 2, завърши на страхотното седмо място при дебюта си.

Сайнц се завърна максимално бързо и спечели в Австралия.

Първа победа в Китай в кариерата си постигна трикратният световен шампион Макс Верстапен от “Ред Бул”. Втори завърши Ландо Норис (“Макларън”) пред Серхио Перес с другия автомобил на “Ред Бул”.

“В това състезание можех да правя всичко с автомобила си, който се движеше като по релси. В края чух някакъв шум и трябваше да бъда внимателен, защото по пистата имаше парчета от други автомобили и при скорост от 300 километра в час е много лесно да спукаш гума”, коментира Макс.

Пилотът от Нидерландия спечели и спринта.





Източник 24часа