Сестрата на загиналото 15-годишно момче: Той не заслужаваше такава съдба

0
192

© Фокус

За поредна вечер се проведе протест пред сградата на МВР след случая със загиналото 15-годишно момче на пешеходна пътека в центъра на столицата. Филип загина след като бе сгазен от пиян шофьор, преминаващ през пешеходната пътека с около 88 км/ч.

На протеста бе и неговата сестра Ина Арсова, която разказа за своя брат, който беше “най-отговорното дете, което познавам”, предаде репортер на “Фокус”.

Сестрата на Филип изяви желание да  се обяви самоличността на жената, която е била в колата с шофьора, питайки защо тя не е на протеста.

“Тя първа трябва да е тук, да моли не за прошка, а за промяна.”  Ина Арсова каза още, че това не е инцидент, а безпощадно убийство.

“Беше на 15 години, а ние сме взимали пример от него как да постъпваме, спортуваше, ходеше на плуване, на самбо. Счупи си ключицата преди време и първите му думи към родителите ни бяха: Съжалявам, че ви причинявам това. За такова дете говорим – ангел, слънчево дете, което не заслужаваше такава съдба”, сподели през сълзи сестрата на Филип.

Тя призова медиите за постоянство в отразяването и търсенето на отговори за случилото се.“Настояваме семействата на жертвите да посещават психолози, включително и престъпниците. Тези хора да обгрижват жертвите, да посещават болници, за да може един път завинаги за се набие в съзнанието, че действията ни могат да причинят нечовешка болка”. Ина Арсова изрази своето най-голямо желание:

“Филип да се върне, но то никога няма да се сбъдне”.

Тя благодари на всички, които подкрепят нея и семейство й в този тежък момент. Събралото се множество я изслуша в пълно мълчание.

На протеста слязоха и Любомир Николов, шеф на СДВР и Живко Коцев,  заместник-главен секретар на МВР, които поднесоха своите съболезнования. Любомир Николов заяви, че предстои специализирана полицейска операция и контролните екипи ще бъдат увеличени. 

Впоследствие протестът се насочи към ъгъла на улиците “Шишман” и “Гурко”, за да почете паметта на Филип Арсов.

Неда УЗУНКОЛЕВА

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Source