Саутгайт два пъти разубеждавал Уокър от намерението да се откаже от националния отбор

0
165

Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт разкри, че два пъти е трябвало да убеждава Кайл Уокър да преосмисли оттеглянето си от националния отбор по футбол. 33-годишният десен бек вкара първия си гол за Англия по време на съботното равенство 1:1 срещу Украйна в среща от квалификациите за Евро 2024 във Вроцлав.

Това продължи страхотното представяне на играча на Манчестър Сити, чието бъдеще както за клуба, така и за представителния тим беше несигурно преди началото на сезона.

Само намесата на старши треньора на Сити Пеп Гуардиола накара Уокър да остане на стадион “Етихад”, след като Байерн (Мюнхен) го изкушаваше да замине за Германия. Сега, докато отборът на Саутгейт се подготвя да гостува на Шотландия в приятелски мач във вторник, той разказа как е трябвало да промени решението на Уокър след поражението на финала на Евро 2020 от Италия и на миналогодишното Световно първенство в Катар.

“Два пъти го убеждавах да не се оттегля от националния тим. След Евро 2020 и след Световното първенство 2022. Мисля, че му харесва да е тук и иска да продължи напред”, каза Саутгейт.

“Той е много важен за нас. Ако говорим за играчи от световна класа на техните позиции в нашия отбор, той вероятно е един от тях. Мисля, че не осъзнаваше колко ценни сме ние за него и колко важен е той за нас. Сигурно няма да ми благодари, че го споделям!”, добави мениджърът.

Уокър показва добра форма напоследък и когато го попитаха за разговорите му със Саутгейт, той призна, че ожесточената конкуренция на неговата позиция го е накарала да постави под съмнение бъдещето си в отбора на Англия, но сега е напълно сигурен, че иска да добави още към своите 77 мача.

“Да, играя добре. Очевидно, в един момент, по времето, когато аз и Гарет говорихме, хора като Трент Александър-Арнолд, Киърън Трипиър, Рийс Джеймс идват… наистина мислите, че дните ви са преброени. Пожертвал съм колко ваканции. Правя това, откакто бях на 19, а сега съм на 33”, каза носителят на три трофея с Манчестър Сити миналия сезон.

“Аз и Гарет сме в добри отношения извън терена. Говорим и чувствам, че все още мога да дам нещо на отбора. Така че защо да спирам?”, добави той.

Carlsberg “Домът на Феновете” е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Източник