Саудитска Арабия организира Джошуа – Уайлдър през януари

0
164

Поредният могъщ ход на кралското семейство на Саудитска Арабия да привлече феновете на спорта на своя страна е организиране на дългоочакван дуел между Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър през януари 2024 година.

Ще впечатли ли този път Антъни Джошуа?

Ще впечатли ли този път Антъни Джошуа?

Новината разкри промоутърът на AJ Еди Хърн в интервю преди двубоя на бившия шампион срещу Роберт Хелениус в лондонската зала “О2 арена”. 

Ако всичко премине по план и Джошуа спечели срещу финландския противник, то планът е през декември или януари да се изправи срещу Дионтей Уайлър. Представители на саудитците са в английската столица, за да преговарят с “Мачрум” за въпросния сблъсък през януари, който най-вероятно ще се осъществи в град Джеда.

Джошуа по-лек на кантара в сравнение с предишната си битка

Джошуа по-лек на кантара в сравнение с предишната си битка

Саудитска Арабия направи ключов пробив в бокса много преди да опита същото във футбола – реванша на Джошуа с Анди Руис се проведе именно там, а оттогава бе сключен договор и с актуалния носител на три от четирите световни титли Александър Усик.

Саутидците имаха план дори за организирането на супер турнир между най-известните бойци в “кралската” дивизия, но той пропадна поради ред причини, сред които и съмнителното отношение на феновете.

Източник