Руснаците са отразили шест атаки на ВСУ на Купянско направление

0
175

©

През изминалото денонощие руската армия е отбила шест атаки и контраатаки на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на Купянско направление, се казва в съобщение от Министерството на отбраната в Москва, цитирано от местните медии.

“Подразделенията на Западната групировка войски, използвайки резултатите от ударите на армейската авиация и артилерийския огън, успешно отразиха шест неуспешни атаки и контраатаки на части от 14-та, 44-та механизирана и 95-та десантни бригади на Въоръжените сили на Украйна“, обявиха от военното ведомство в Москва.

Според министерството контраатаките са били отбити в района на Новоселовка в Луганска област, както и близо до Синковка и Манковка в Харковска област. Съобщава се, че загубите на ВСУ възлизат на 60 бойци, четири бронирани машини, две коли и една радиолокационна станция.

Преди това Министерството на отбраната съобщи, че руската щурмова авиация е превзела два опорни пункта на ВСУ на Купянско направление. По-късно украинските власти разпоредиха евакуация на Купянския район на фона на настъплението на руските въоръжени сили.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник