Руското МО обяви настъпление на Купянско направление

0
166

©

Въоръжените сили на Руската федерация провеждат настъпателни действия в определените зони на отговорност на Купянското направление, отразени са девет атаки на въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това заяви официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

“На Купянското направление щурмовите отряди на Западната група войски проведоха настъпателни действия в определените зони на отговорност и подобриха позицията по фронтовата линия. С подкрепата на авиацията и артилерийски огън бяха отразени девет атаки на щурмови групи от 14-та , 32-ра, 44-та механизирана, 95-а десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Новоселовское, Стелмаховка на “Луганската народна република“, Олшана и Синковка на Харковска област“, ​​заяви Конашенков.

По думите му, въоръжените сили на Украйна са загубили до 85 украински военнослужещи, 2 бойни бронирани машини, 4 пикапа, както и самоходни артилерийски установки M109 Paladin, произведени в САЩ и Krab, произведени в Полша.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник