Руската авиация е нанесла девет удара по ВСУ на Купянско направление

0
169

©

Екипажите на хеликоптери Ка-52, Ми-28 и щурмови самолети от Западната групировка войски на Въоръжените сили на Руската федерация са нанесли девет ракетно-бомбени удара по войските на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на Купянско направление, съобщи за ТАСС ръководителят на пресцентъра на групата Сергей Зибински.

“Екипажите на щурмови вертолети Ка-52, Ми-28 и щурмови самолети от групировката войски “Запад“ нанесоха девет ракетно-бомбени удара по струпването на жива сила, въоръжение и военна техника на 14-та отделна механизирана бригада на частите на териториалната отбрана в района на селищата Синковка, Ивановка, Стелмаховка и Берестовое“, поясни офицерът.

Зибински допълни, че екипажът на изтребител-бомбардировач Су-34 е нанесъл въздушен удар по пункт за временна дислокация на 43-та отделна механизирана бригада на ВСУ край село Песчаное.

В хода на ударите са ликвидирани повече от два взвода на ВСУ на Купянско направление.

Общите загуби на украинците възлизат на повече от два взвода жива сила, два пикапа и един разузнавателен безпилотен летателен апарат, обобщи Зибински.

Ръководителят на пресцентъра на групата добави, че по време на контрабатарейния бой артилерията на групата е унищожила 155-милиметрова самоходна артилерийска установка Krab полско производство и минометен разряд в района на Новоегорьовка и Ревучево.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник