Русия провежда избори в анексираните украински региони от 30 август

0
227

 

 

Предсрочното гласуване на регионалните избори в новоанексираните украински региони от Руската федерация ще започне на 30 август, където предизборната кампания се проведе в съкратена форма, заяви в интервю за РИА Новости Ела Памфилова, ръководител на Централната избирателна комисия на РФ.

“В нашите нови субекти предсрочното гласуване започва на 30 август, тъй като има съкратен период на предизборната кампания по очевидни причини“, казва събеседникът на агенцията.

Памфилова отбеляза още, че от 20 август жителите на райони, където има отдалечени и труднодостъпни райони, гласуват предсрочно.

“Нашите смели членове на комисиите, предимно жени, се качват на хеликоптери, на високопроходими автомобили, на кучешки впрягове, на лодки, на различни видове транспорт, стигат до лагерите на еленовъдите, до метеорологичните станции и осигуряват на всички, които имат нужда от това, възможност за гласуване.Нисък поклон пред тях за това”, допълни председателят на руската ЦИК.

Единният ден за гласуване през 2023 г. е 10 септември. Ще има избори за ръководители на 26 региона, включително анексираните от Украйна “ДНР“, “ЛНР“, Запорожие и Херсонска област, избори за депутати на законодателни събрания в 16 региона.

Освен това са насрочени частични избори на депутати в Държавната дума, свързани със смъртта на четирима настоящи представители на долната камара на Федералното събрание – от Карачаево-Черкезия, Красноярски край, Липецка област и Крим.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник