Русенската опера представя “Лястовичката” от Джакомо Пучини

0
69


Русенската опера ще представи тази вечер оперния спектакъл “Лястовичката” от Джакомо Пучини, в Доходното здание в крайдунавския град. Това съобщи пиарът на културния институт Диана Димитрова. 

По думите й това е романтично завръщане с вечните теми за любовта и за драматичния житейски избор между идеалите и неизбежността на реалната действителност.

В ролята на Магда де Сиври ще се представи Нели Петкова, в Лизет ще се превъплъти Теодора Чукурска, Борис Луков ще бъде Руджеро, а Пруние ще бъде Александър Баранов.

Диригент е Вилиана Вълчева, а диригент на хора е Стелияна Димитрова-Хернани. Режисурата е на Татяна Соколова. Сценограф е Габриела Кърджилова, а художник на костюмите е Яна Дворецка.

“Лястовичката” ми е любимата опера, защото от моя гледна точка е перфектен шедьовър в музикално-сценичната литература. Пучини със своя зрял гений хваща за гърлото и най-претенциозния оперен ценител и не го пуска дори и за момент. “Лястовичката” е очеркът на епохата от началото на 20-и век. Малко любов, много надежда и шампанско, както и стремеж към невъзможното”, казва тенорът Борис Луков. 

/АКМ/



Източник БТА