Разградската болница закупи нова медицинска апаратура за нуждите на отделението по физиотерапия и рехабилитация

0
55



Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) “Св. Иван Рилски- Разград” АД закупи нова медицинска апаратура – комбиниран апарат за електро и магнитотерапия и лампа Солукс за нуждите на отделението по физиотерапия и рехабилитация, съобщават от лечебното заведение. 

Оттам посочват, че чрез инвестицията ще се повиши качеството и ефективността на лечението на пациентите в болницата. 

Използването на електротерапията в областта на физиотерапията е при остра и хронична болка, при лечението на нервно-мускулни дисфункции и др. Магнитотерапията е основна процедура в специалността физиотерапия. Терапията включва следните ефекти: обезболяващ и противовъзпалителен, противооточен и спазмолитичен ефект, подобрява циркулацията на кръвта. Топлинният ефект от лампа Солукс оказва лечебно, болкоуспокояващо, противовъзпалително и трофично действие на тъканите. Прилага се при синуит, отит, плексит, радикулит, пареза на лицевия нерв, невралгии и след хирургични операции, отбелязват от разградската болница. 

В интервю за БТА изпълнителния директор на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Разград заяви, че оборудването на лечебното заведение със съвременна медицинска апаратура е приоритет в работата му. В края на миналата година болницата получи по-нова и модерна апаратура за нуждите на отделенията по пулмология и фтизиатрия, по образна диагностика и хирургия.

/МК/



Източник БТА