Първи български хор „Янко Мустаков“ – Свищов с концерт в Балчик за 155-ата си годишнина

0
369

Съставът ще се представи на 28 октомври под диригентството на Елизабет Людмилова, хормайстор Корнелия Чекелева и клавирен съпровод: Елена Колева. На сцената ще излязат и хоровите състави на НЧ „Паисий Хилендарски-1870“, гр. Балчик: Детска вокална студия, Дамска камерна формация „Music & Joy“, Смесен хор „Черноморски звуци“. Техен диригент е Валентина Георгиева, на пианото – Марияна Тихолова и Стела Аркалиева.

„Концертът е по идея на гостуващия хор. Те отбелязват 155-ия си творчески сезон с изнасянето на концерти на всички места, на които никога не са били, но имат приятелски отношения“ – разказа диригентът на домакините Валентина Георгиева. „Ние сме участвали два пъти на техни събития в Свищов и оттам се познаваме. Гостите ни свързват Балчик с почивна станция Свилоза, но от 28 октомври те ще познават и концертната му сцена“ – убедена е Георгиева, че предстои един вълнуващ концерт, на който кани и местната публика.

Събитието се провежда със съдействието на централното читалище в Белия град, Мелницата, Общината и Сдружение „Музикален свят-Балчик“. Музикалната вечер идния петък е с начало 18,30 часа в концертната зала на Мелницата.