Организират Втори национален фотоконкурс “Православието в Добруджа”

0
323

За втора поредна година сайтът за изкуство, култура, история и православие “Подиум” и порталът “Православието – Добрич” организират Втори национален фотоконкурс “Православието в Добруджа”, предаде репортер на Радио “Фокус” – Добрич.

Фотоконкурсът “Православието в Добруджа” има за цел да представи разнообразието и красотата на  православната вяра в цяла Добруджа, както и да увеличи познанието за православието като цяло,  животът и делото на свещениците, монасите и миряните в енориите на Българската православна църква в добруджанския край.

Може да се участва със снимки, които разкриват православния живот в Добруджа в няколко категории: Архитектура, Пейзаж, Портрет и Репортаж. Конкурсът започва на 25.10.2022 г. и ще приключи на 9.12.2022 г.  Участието е безплатно и без възрастови ограничения. Участниците могат да представят максимум 5 снимки.

Необходимата информация за снимките е: име на автора, пощенски адрес, електронна поща, заглавие на снимка (с описание, ако е необходимо). В конкурса се допускат само авторски фотографии. Снимките трябва да бъдат изпратени във формат jpeg, png. Качеството и размерът на снимката трябва да са не по-малко от 2000 пиксела.

Снимките се изпращат на имейл адрес: radilov.angel@gmail.com.

Участникът трябва да държи и потвърждава, че притежава всички права върху представените снимки. С въвеждането на участниците в конкурса се предоставя на организаторите (“Подиум” и “Православието – Добрич”) правото да използват снимки в публикации на организаторите, свързани с конкурса, като албуми, календари, изложби.

След приключване на конкурса жури ще определи и обяви победителите, а връчването на наградите ще стане в навечерието на Рождество Христово.

Предвидени са три парични награди от по 100, 50 и 20 лева за първите най-добри фотоса. Предвидена е и една предметна награда за млад автор, отразил вярата на свои съмишленици. По електронната си поща всички участници ще получат грамота за участие. Наградените снимки ще бъдат публикувани както в сайта “Подиум” и “Православието – Добрич”, така и в повечето медии от региона, отразяващи православния живот в Добруджа. След получаване на снимките, на всеки участник ще бъде изпратено потвърждение по имейл.

https://www.focus-news.net/