• Руският президент ще участва в официалната церемония по среща с китайския президент Си Дзинпин и съпругата му Пън Лиюан, ръководители на делегации, участващи във форума „Един пояс, един път“.

ПЕКИН, 17 октомври. /ТАСС/. Руският президент Владимир Путин пристигна в Китай по покана на китайския президент Си Дзинпин. Руският лидер ще остане в Пекин два дни – 17 и 18 октомври.

Работният график на руския президент е много натоварен. Путин ще посвети първия ден от посещението си най-вече на двустранни срещи с колеги, които също участват в Третия международен форум „Един пояс – един път“. Предвидени са преговори с президента на Виетнам Во Ван Туонг, министър-председателя на Кралство Тайланд Сетта Тависин, президента на Монголия Ухнаагиин Хурелсух и президента на Лаоската народнодемократична република Тонглоун Сисулит.

Освен това във вторник руският лидер ще участва в официалната церемония по среща с китайския президент Си Дзинпин и съпругата му Пън Лиюан, ръководители на делегации, участващи във форума „Един пояс, един път“.

Основните събития на форума ще се състоят на 18 октомври в Народната зала на площад Тянанмън. Путин ще участва в церемонията по откриването му. Също в сряда ще се проведат руско-китайски преговори, след което Путин ще продължи поредица от двустранни срещи в кулоарите на форума. Предвидено е той да разговаря с ръководителя на преходното правителство, премиера на Пакистан Анваар-ул-Хак Какар.

В края на посещението си в Китай Путин ще се срещне с руски журналисти и ще обобщи резултатите от пътуването.