ПСЖ гилотинира 4:1 10 от “Барса”, “Борусия” (Д) би шута на “Атлетико” (М) с 4:2

0
62


ПСЖ – “Борусия” (Дортмунд) е първият полуфинал в Шампионската лига, а той стана факт след общо 11 гола тази вечер и футбол от висока класа.

В Барселона ПСЖ гилотинира местния каталунски гранд с 4:1 и след 2:3 във френската столица продължава напред с общ резултат 6:4.

В Германия пък “Борусия” пък показа на “Атлетико” (Мадрид), че само с барикадиране не става и с 4:2 продължи напред. В испанската столица дортмундци паднаха с 1:2.

Интересно е, че ПСЖ и “Борусия” бяха заедно в група през тази кампания. Френският гранд би 2:0 у дома и направи 1:1 навън.

Иначе “Барса” поведе чрез Рафиня в 12-ата мин, но в 29-ата мин защитникът на домакините Роналд Араухо получи директен червен картон.

В 39-ата минута бившият играч на каталунците Усман Дембеле изравни, а в началото на втората част Витиня вкара за 2:1 в полза на гостите.

В 61-ата минута Килиан Мбапе беше точен от дузпа. Отново бъдещата звезда на “Реал” оформи крайния резултат в 89-ата мин, за да тренира отсега за Ел Класико.

В Дортмунд Юлиан Бранд откри за домакините от “Борусия” в 34-ата мин срещу “Атлетик” след бижутерски пас на защитника Матс Хумелс.

Колегата му в отбраната Ян Маатсен направи резултата 2:0 5 мин по-късно. Асистент бе Марсел Забицер.

Мадридчани обаче реагираха през втората част. Първо Хумелс си вкара нещастно автогол в 49-ата мин. Анхел Кореа изравни 15 мин по-късно, за да побърка треньора си Диего Симеоне, който изглеждаше като да е пред оргазъм.

Кефът на аржентинеца обаче бе секнат. Първо Никлас Фюлкруг вкара много класен гол с глава в 71-ата мин след центриране на Забицер. Самият той 3 мин по-късно мушнта топката в мрежата на мадридчани за крайното 4:2 и взриви близо 80 000 фенове на “Борусия” по трибуните.





Източник 24часа