Премиера на детската книжка „Моят ден“ на Мирела Тодорова-Боева

0
145

 Премиерата на детската книжка „Моят ден“ на Мирела Тодорова-Боева ще се състои  днес /21.ноември/  от 17.30 ч., във фоайето на добричката регионална библиотека.

„Моят ден“ е първата осъществена идея за детска книга на Мирела Тодорова-Боева, образователно издание за най-малките читатели (0-4г.), създадена с любов и мисъл.

Идеята се ражда съвсем естествено, след като авторката става родител и започва да търси нещо, което да помогне в приучаването на детето й към първите навици и задължения по забавен и непринуден начин. Тъй като не намира точно това, което желае, на българския пазар, решава да го създаде. Черпейки вдъхновение и любов от сина си, както и мисъл от професионалните си знания, то резултатът е издание, което освен, че учи и подкрепя. Художничката Десислава Ганева приема с радост идеята й да нарисува илюстрациите.

Книжката предлага на децата семпъл сюжет с красноречиви илюстрации, пресъздаващ случки от всекидневието на всяко дете. Проследявайки дневния ритъм на детето от неговото събуждане до неговото лягане, тя насърчава самостоятелността и последователността, помага в приучаването на детето към първите навици и задължения. Едновременно с това, за дневния ритъм носи сигурност на децата, което е основна потребност в ранното детство.

Мирела Тодорова-Боева е родена в Добрич. Завършва бакалавър, магистър и още няколко квалификации в сферата на Психологията, тя избира да разшири професионалните си умения и с магистратура по Арттерапия. През 2021г. става майка и желанието й да даде най-доброто възпитание и образование на детето си я насочва и към изучаване на различни видове педагогики. Завършва курсове по Монтесори и Валдорфска педагодика, интересува се и от Слънчева педагогика.