Пиоли: Никога не съм се съмнявал в качествата на Пулишич

0
150

Райо Валекано стана третият отбор в Ла Лига с пълен актив от 6 точки след изиграването на втория кръг. “Пчеличките” се наложиха с 2:0 при визитата си на Гранада, след като на старта спечелиха със същия резултат и като гост на Алмерия. Днес попаденията за тима на Франсиско Родригес бяха дело на Алваро Гарсия и Пате Сис в последния четвърт час. Домакините пък завършиха в намален състав заради червения картон на Антонио Пуертас в 86-ата минута.

“Колкото повече време топката е в краката на футболисти с качества, толкова по-голям е шансът да се стигне до гол. Няма значение дали това е Рафаел Леао, или някой друг. Трябва да работим за изграждането на по-добър баланс. Новите ни попълнения със сигурност притежават класа и началото за тях е отлично. Имахме само 4 контроли и ни предстои доста работа, но сме на прав път”, сподели Пиоли. 

“Доволен съм, защото помолих ръководството да доведе играчи с определени характеристики, а не конкретни имена, и това стана факт. Лидерите помогнаха на новите бързо да се адаптират. Винаги съм знаел, че Пулишич е голям талант, не съм имал и капка съмнение. Знаех, че ще ни донесе качество, а освен това е много универсален футболист, който може да действа и на мястото на Леао, и зад нападателя, ако е необходимо”, обясни наставникът на Милан

Жиру е за пример и на терена, и извън него. Той е отборен играч и винаги излиза с правилната настройка. Оливие е постигнал толкова много в кариерата си и е щастлив в Милан. Да, вече не е млад и трябва да му даваме почивка, но съм изключително щастлив, че мога да работя с човек като него”, не спести похвали по адрес на френския национал Пиоли. 

“Говоря всеки ден с Рафа Леао и се опитвам да го накарам да разбере, че талантът му е огромна сила, която трябва да използва, за да е полезен за отбора. Ако всички се научим да се жертваме и да се трудим, за да спечелим топката, ще постигнем много. Леао го осъзнава и днес положи сериозни усилия”, коментира Пиоли. 

“Златан Ибрахимович? Със сигурност той ни липсва, след като научи отбора на толкова много, особено по отношение на шампионския манталитет. Отсъствието му се усеща, но благодарение на него играчите израснаха много през тези 4 години”, каза още треньорът на “росонерите”.

Carlsberg “Домът на Феновете” е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Източник