“ПВО не е свалила нищо”: Край Москва гори завод за производство на електроника за ракети (ВИДЕО)

0
141

©

Пожар гори в завод за електроника за ракети в разположения в Московска област град Люберци, обяви пред РБК-Украйна представителят на Главното разузнавателно управление (ГРУ) на Министерството на отбраната на страната Андрей Юсов, като увери, че огънят е пламнал след атака с дронове.

Кметът на Москва Сергей “Собянин излъга – нищо не е свалено от тяхната противовъздушна отбрана. Има пожар в Люберци, в Томилинския завод за електроника. Руснаците произвеждат там електроника за ракети“, подчерта Юсов.

По данни на агенцията операцията е организирана от агенти на ГРУ. Украинското разузнаване обаче нито потвърждава, нито отрича участие в инцидента.

За поредна нощ територията на Руската федерация стана обект на атаки с дронове, като този път за унищожаването на украински безпилотни летателни апарати (БпЛА) бе съобщено в Москва и Курска област, предаде по-рано ТАСС.

В ранните часове на деня силите за противовъздушна отбрана са поразили БпЛА при подхода му към руската столица, обяви кметът на Москва Сергей Собянин в своя Telegram канал. По думите му инцидентът е станал близо до град Люберци в Московска област.

“Няма жертви и щети. Спешна помощ работи на мястото на инцидента“, написа кметът.

Жилищна и административна сграда са пострадали в резултат на атака с дрон в Курска област, обяви на свой ред губернаторът Роман Старовойт в своя канал в Telegram.

За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник