Партията на Путин печели изборите в контролираните украински територии

0
172

©

“Единна Русия“ спечели “съкрушителна“ победа на местните избори, проведени в окупираните украински територии – Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област, отбелязва американският телевизионен канал CNN с коментара, че “резултатите не са изненадващи“.

Гласуването в четирите области се проведе в събота, а международната общност го отхвърли като нелигитимно, припомня медията.

“Настоящите и изпълняващите длъжността губернатори водят на всички избори в региони, проведени в Русия, по данни на Централната избирателна комисия”, предаде на свой ред ТАСС.

В т.нар. Луганска народна република “Единна Русия“ спечели близо 75% от гласовете, според данните на местната избирателна комисия.

Изборите се разглеждат като още един опит на Москва да наложи легитимността на Русия в частите от Украйна, които контролира – някои, но не всички области в Донецк, Запорожие, Херсон и Луганск.

Подкрепяните от Кремъл кандидати се очаква да бъдат назначени след края на изборния процес.

Министерството на външните работи на Украйна обяви по-рано, че изборите са нарушили допълнително “суверенитета и териториалната цялост“ на Украйна, а Съветът на Европа ги  определи като “явно нарушение на международното право, което Русия продължава да пренебрегва“.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник