МОСКВА, 30 март – РИА Новости. Музиканти, ръководени от Валери Гергиев, започнаха концерт в събота вечерта в концертната зала на Crocus City Hall в района на Москва. Оркестърът изпълнява Прокофиев, откъси от Ромео и Жулиета. Концертът е на деветия ден от трагедията.
Предr него бе обявено едноминутно мълчание. През целия ден продължи да се поднасят цветя на народния паметник. Днес не само обикновени граждани, но и посланици на чужди държави дойдоха да почетат паметта на жертвите.
По стените на сградата има проекция – кранове, излизащи от минзухари.
През деня в небето бяха пуснати бели балони, а на дошлите бяха раздадени хартиени жеравчета.
Стрелба и пожар избухнаха вечерта на 22 март преди концерт в Crocus City Hall в Красногорск край Москва. Кореспондент на РИА Новости, който е станал свидетел на инцидента, съобщи, че няколко мъже в камуфлаж и без маски са нахлули в залата, те са стреляли по хората от упор и са хвърляли запалителни бомби.

Руското външно министерство: 130 представители на дипломатически мисии участваха в мемориала в Крокус

МОСКВА, 30 март – РИА Новости. Представители на около 130 дипломатически мисии и международни организации участваха в събитието в памет на жертвите на терористичната атака в Crocus City Hall, съобщиха за РИА Новости от Департамента по държавен протокол на Министерството на външните работи.
“Около 130 представители на дипломатически мисии и международни организации. Общият брой на чуждестранните участници в днешното събитие е над 250 души”, казаха от ведомството.
Сред участниците в церемонията бяха посланиците на САЩ и страните от ЕС , включително Германия , Италия , както и на Ватикана , Бразилия , Боливия , Ватикана, Никарагуа , Перу , Израел , Иран , Сирия , Палестина , Египет , Алжир и др. . Освен това представители на ООН , ЕАЕС и други международни организации положиха цветя, добавиха от министерството.
По последни данни на Министерството на извънредните ситуации загиналите са 143 души. По-късно руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко съобщи, че друг пациент, получил тежки огнестрелни рани в Крокус , е починал. Двадесет и четвърти март бе обявен за ден на национален траур.